10 + legtündéribb DIY forgóka ötlet a babaszobába

A rácsos ágy feletti forgóka olyan kihagyhatatlan, klasszikus eleme a babaszobának, amely szépen felteszi a pontot az i-re, amikor már az egész szoba készen áll a kis jövevény fogadására. Ha szeretnéd, hogy egyedi legyen és történetét egyszer majd elmesélhesd kisbabádnak, állj neki és készítsd el saját kezűleg! Akár saját babádnak, akár ajándékba szánod, a DIY ágy feletti forgóka remek ötlet, ha alkotni támad kedved!

Nem kell profinak lenned, kézügyességtől függően számtalan ötletet adunk, amelyekből inspirálódhatsz, a legtöbb hozzávalót pedig nem nagy ördöngősség beszerezni, némelyik közülük akár otthon is rendelkezésre áll.

  • Kezdjük mindjárt a papírból készültekkel: sablon alapján vágd ki a kívánt formákat, ragaszd fel a zsinegre és rögzítsd a kerethez, majd az akasztós részhez. Papírból készíthetsz apró szélforgókat vagy hajtogatott origami díszeket is.
  • A gömb formájúak nagyon népszerűk, lehetnek apró, nemezelt golyócskák a szivárvány minden színéből, vagy lufi köré, fonalból vagy cérnából tekert gömbök, illetve készen vásárolt papírdekorációk.
  • Minimális varrótudással is csodaszép figurákat készíthetsz, még beszegni sem szükséges, ha filcet használsz. Érdemes kitömni őket, úgy még cukibbak lesznek.
  • Az anyaghasználatnak és a formai megjelenésnek csak a fantázia szabhat határt: bármilyen technikát ötvözhetsz az előbbiekkel. Horgolhatsz figurákat, felfűzhetsz kristályokat, virágszirmokat imitáló filcdarabokat stb.
  • A tartókeret nemcsak kör alakú lehet, hanem szögletes, vagy faágakból ácsolt is.
  • Mindig győződj meg róla, hogy az elkészült mű bababiztos legyen, ellenőrizd takarítások alkalmával, hogy nem engedett-e a ragasztó stb. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem minden típusú díszt szabad a kiságy fölé függeszteni a fulladásveszély miatt. Ettől még nem kell lemondanod róla, elhelyezheted a szoptatós fotel fölé vagy az ablak mellé is.