2017-es pályázatok otthonod korszerűsítésre igen kedvező feltételekkel

Otthonod korszerűsítését tervezed, szeretnél kevesebbet költeni fűtésszámlára? Érdemes továbbolvasnod! Energia megtakarítást eredményező korszerűsítésekhez kaphatsz támogatást 2017-ben is, ideje felkészülni a hamarosan induló pályázatokra!

Nézzük melyek a főbb támogatási források, amelyekre érdemes lesz odafigyelni idén:

  • Otthon Melege Pályázat 2017-ben is folytatódik!  

A feltételek dióhéjban: 1996 előtt épült olyan családi házakra lehet pályázatot beadni, amelyeknél a fűtött alapterület kevesebb, mint 135 m2. 40%-os vissza nem térítendő támogatást lehet igénybe venni az elavult fűtés-, melegvíz, és energiaellátó rendszerek korszerűsítésére, ablakcserére, hőszigetelésre.

A 2016-ban indított méltán népszerű támogatási program keretében tavaly mintegy 125 ezer családnak tudtak segíteni a benyújtott pályázatok alapján az épületek energiahatékonyságának növelésével. Mindez 20-120 ezer Ft megtakarítást tesz lehetővé éves szinten a résztvevő családoknak. Ugye te is örülnél, ha a jövőben ennyivel több pénz maradna a zsebedben?

  • A VEKOP/GINOP

Ezen pályázatok keretében támogatási kérelmet lehet benyújtani, amely családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig terjedő kedvezményes kamatozású kölcsönt jelenthet.

A VEKOP/GINOP tenderekhez csupán 10 % önrész szükséges! A támogatott területek ezekben az esetekben nemcsak a klasszikus nyílászárócserére és a hőszigetelésre, hanem a teljes műszaki tartalom megújítására, a megújuló energiára és a korszerű fűtésre illetve hűtésre is kiterjednek.

Ha ezek az információk most felkeltették az érdeklődésedet és fontolgatod, hogy esetleg belevágnál valamelyik pályázatba, tarts velünk a következő részben is! További tudnivalókat osztunk meg, amelyek belépőként szolgálnak a fenti pályázatokhoz!