5 bútor, amire mindenképp szükséged lesz, ha multifunkciós nappalit szeretnél

Nem tartozol azon szerencsések közé, akinek hatalmas alapterületű családi ház áll rendelkezésére, minden funkciónak külön, tágas szobával? Érdemes velünk tartanod, hogy megtudd, milyen bútorok nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a nappalid több funkciót is elláthasson anélkül, hogy raktárhatása lenne.

Mindezt egyedül úgy lehetséges, ha már eleve többfunkciós bútorokat válogatsz össze. Mire lesz szükséged?

  1. Dohányzóasztal tárolókapacitással és felnyitható lappal: nem kell ormótlan asztal ahhoz, hogy ezeknek a szerepeknek megfeleljen, hiszen az csak feleslegesen levenné a teret. Ma már sok olyan modell kapható, amely nemcsak elnyeli a szükséges apróságokat a nappaliban, de ha még felnyitható lappal is rendelkezik, az otthoni munkavégzésnél is hasznát veszed.
  2. A vendégággyá alakítható kanapé: az egyik leghasznosabb dolog, ha nincs külön vendégszoba. A kihúzható kanapék komfortfokozata között is nagyon nagy a szórás ezáltal abban is hatalmas különbségek vannak, hogy a rajtuk töltött éjszaka mennyire pihentető. A legelterjedtebb, amikor egy fém vázat hajtogatunk ki vékony szivaccsal, két fém tartólábbal. Ezt a változatot csak akkor válaszd, ha szökő évente van vendéged, mert elég kényelmetlen. Ha gyakran szállásolsz el a nappaliban vendégeket, akkor érdemes inkább olyan modellt keresni, amelynél a kihúzható rész masszív alátámasztással rendelkezik és kellően kemény a matraca ahhoz, hogy a rá fekvő ne süppedjen bele.
  3. Szétnyitható asztalra is szükséged lesz, ha nincs külön ebédlőd, de szeretsz vacsoravendégeket fogadni. A leginkább helytakarékos megoldás, amikor a lehajtható asztallapok között egy kis tároló rész is van, ahova az összecsukható székeket pakolhatod. Összecsukott állapotában a fal mellett konzolasztalként funkcionálhat.
  4. Az elemes/kombinálható kanapé egy igazi jolly joker! Sokszínűsége és jól kihasználhatósága abban rejlik, hogy teljesen a saját igényeidre szabhatod a megfelelő elemek kiválasztásával. Használhatod tárolásra, egy személynek lehet vendégággyá alakítható rész, vagy van olyan elem is, aminek nincs háttámlája, így tetszés szerint lehet lábtartó, tároló és lerakó asztal is akár. Teljesen más alakzatba helyezheted el, ha épp bulit tartasz, vagy egy összebújós tv nézéshez.
  5. Sokoldalú kisbútor: ha kellően teherbírót sikerül beszerezned, az bevethető ülésként, lerakó asztalkaként, vagy az ott alvó vendég éjjeliszekrényeként is.