Álomszép DIY esküvői dekorációk 1. Virágokból

Rengeteg virág, sok-sok lufi és omlós drapériák... Ha ezek megvannak, akkor a fő alapanyag együtt van a csodás DIY esküvői dekorációhoz.

Mielőtt azonban máris indulnál ezekért a kellékekért, tervezd meg a színösszeállítást, és a dekoráció kompozícióját. Ebben segítünk sorozatunkkal az esküvői szezon elején.

Esküvői színek

Régebben divatosak voltak az arany – bordó – fehér – királykék váltakozó kombinációi, ma már ezeknél sokkal lágyabb esküvői színekkel találkozunk. A legromantikusabbak, és ma a legdivatosabbak a meleg, púderes, pasztell színek. A babarózsaszín, halvány narancs, világos türkiz, menta zöld, halvány sárga, világoskék, világoszöld, persze fehérrel megkoronázva mesebeli esküvői színek.

Válassz ki közülük kettőt, és ezekre építsd a teljes dekorációt.

Milyen esküvői asztali virágdekorációkat készíthetsz?

Nem minden DIY esküvői virágdekoráció igényel óriási kézügyességet, ezért érdemes fontolóra venni a családi-baráti összefogást ez ügyben, ugyanis költségtakarékosabb, ha nem kötteted a dekorációs csokrokat, hanem például a menyasszony barátnőivel együtt készítitek. Meghitt délutáni elfoglaltság, felér egy leánybúcsúval. :-)

Rózsák a magasban

Hogy legyen hely az asztalon a tányérok és a könyökök számára, kis talpfelületű, magasra nyúló virágkompozíciók a legszebbek és a legpraktikusabbak. Ha sikerül kerítened magas, karcsú vázákat, akkor már félig nyert ügyed van. Ebbe már csak ízlésesen bele kell „applikálnod” a virágokat. Virágokat? Rózsát... Sok-sok gyönyörű és illatos rózsát.

Alacsony, dekoratív rózsatartó „jégkockák”

A kocka alakú üvegvázák nagyon elegánsak pár szál rózsával, és nem is lehet őket elrontani. Igazán találó elsz, ha rágravíroztatod a házasulandók nevét, vagy nevük kezdőbetűit.

Úszó orchideás gyertyák

A henger alakú vázákban, vagy poharakban úszógyertyák adják a meghitt hangulatot. A vízben orchideák pihennek. Gyönyörű esküvői dekoráció, ugye? És valóban semennyi kézügyesség nem kell hozzá. A víz a váza 2/3-áig érjen, max. 3/4-éig, hogy csökkentsük a balesetveszélyt.

Borulékonyabb, de nagyon szép dekoráció az óriás pezsgőspohár szintén vízben lebegő orchideákkal és úszógyertyákkal töltve.

Ötleteink kombinálhatók is egymással, hiszen a virág a virággal összeillik, ezután csak az a fontos, hogy színben harmonizáljanak. Éljen az ifjú pár!