Az elegáns, vagy a vagány TV falat választod?

Emlékszel, amikor gyerekkorunkban divatba jöttek a TV állványok? Nagyon elegánsan néztek ki az akkori bútor választékban. Alá lehetett pakolni a hi-fi tornyot, sőt, legalulra még az újságokat is. A lapos TV-k mai generációjánál már értelmezhetetlen ez a „rátevős” módszer, hiszen a legbiztonságosabb, ha a modern, óriás TV csodákat inkább felakasztjuk a falra. Na, de milyen falra?! Te melyiket tudnád elképzelni a lakásodban? Kezdjük a legegyszerűbbel, és haladjunk a részletesebb megoldások felé...

A minimálok minimálja

A full puritán nappaliban a TV falat maga a fal alkotja. Abban a térben néz ki jól, ahol egyébként is ritka a kifejezett dekoráció. Néhány jelentéktelenebb tárgy töri csak meg az ipari szintig letisztult síkokat.

Még mindig derékszögek

A barna-fehér-fekete TV fal gazdái óvatosan szeretnék megtörni a fal síkját, ezért kreatív módon derékszögek emelkednek ki a fal síkjából. A színek sem elrugaszkodóak, nagyon elegáns a tér kompozíció. Itt már megjelenik a TV fal tároló funkciója is, pár polcon elhelyezhető 1-2 dekoratív tárgy.

Minimál TV fal, maximális tárolással

A TV fal körül bármennyi polcot kialakíthatsz, főleg, ha a fal színével megegyező bútorlappal tökéletesen eltakarod. Itt tarthatod a CD-ket, a könyveket, a magazinokat, a fotó albumokat, a kütyü töltőket, a fejhallgatókat..., és amit csak akarsz, amíg elfér. Ennek ellenére mégis, mintha gipszkarton beépítéssel találkoznánk. Okos megoldás elegánsan.

Vagány TV fal

A TV falakat a színek és a dekoráció teszik fiatalosan vagánnyá. A háttér fal számára egy divatos, élénk színt válassz, ha ez a stílusod. Az avokádó, vagy pisztácia zöld ma nagyon menő, és igazán kellemes szín. Elég, ha csak a TV mögötti falat színezed ilyen extrémen. Az ötlet szerint a TV fal bútorkölteményének két oldalára két összeillő, nagy dekorációs elem kerül. Mostanában egyre szebb papír / szövet állólámpákat találhatsz pár ezresért a bútoráruházakban. Látványelemként és hangulatvilágításként kimagasló ár-érték aránnyal kaphatók.

Ne feledkezzünk meg az épített TV falakról

A lehető legdekoratívabb, ha egy háttér falat építünk a TV mögé. Ez lehet fából, vagy bútorlapokból. A fa melegségét semmivel sem lehet pótolni. Egyedileg készülnek a legszebb példányok.

A TV mögé vagány dolog pontszerűen megvilágított dekor téglát is ragasztani. Nem mellesleg akusztikailag is előnyös az egyenetlen falfelület. A spotokat körültekintően szereltesd fel, hogy TV nézés közben véletlenül se világítsanak a szemedbe. Tároló hely szempontjából azonban cseppet sem előnyös, mivel ez a díszburkolat csak akkor érvényesül igazán szépen, ha nagy felületen látható. E dekorfal mellett szól még egy dolog: annyira csodaszép és látványos, hogy szinte mindegy, hogy milyen az előtte álló alacsony tároló bútordarab. Annál jobb, minél jelentéktelenebb. Így emeli ki a megvilágított téglák természetesen random felszínét.

Ezek után Te melyiket érzed legközelebb magadhoz? Kommenteljetek minél többen!