Bájos DIY kavicskép dekorációk

Bámulatosan bájos kavicsképekbe botlottunk a minap... Neked is látnod kell, sőt, ki kell próbálnod ezt a DIY fali dekoráció ötletet, mint igazi Designlakásosnak... :-) Olyan megkapóak és egyszerűek, hogy visítva kívánkoznak a falra. Szerinted is?

Hogyan készíts DIY fali kavicsképet?

Mindenképp ragasztópisztollyal. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, és legbiztosabb módja a kavicsok függőleges felületre történő rögzítésének. Ha még nincs ilyened, mindenképp szerezz be egyet, hiszen itt a Designlakáson rengeteg DIY ötlethez szükség van rá.

Egy nagy csomó lapos, sima folyami kavicsra is szükséged van, hogy válogatni tudj. Továbbá egy képkeret is kell, hiszen fali dekorációt alkotunk irtó nagy lendülettel itt. Egy darab gipszkartont is lefesthetsz a szobafal festékével keret helyett, ha nagyon extravagáns akarsz lenni. - Csak hajrá!

Elméleti síkon pedig KELL EGY ÖTLET... Egy koncepció, egy emlék. Egy szó, mit száz, egy téma. Ha megvan, mit fogsz kirakni, megtalálod a megfelelő kavicsokat is hozzá. Legyen a motívum egyszerű, hogy pár kavicsból is ki lehessen rakni.

Ám, ha vizuálisabb fajta vagy, akkor fordítva is gondolkodhatsz: TE mit látsz a számodra szimpatikus kavicsokban? Tudod, mint gyerekkorodban, amikor még a ziziből is tornyot építettél... :-)

A kavicsok felragasztása

Egyszerű, mint az 1x1. Rakd ki a végleges mintát a képalapon, majd ugyanoda ragaszd vissza őket a ragasztópisztollyal. Ennyi. Használhatsz kiegészítőnek fonalat, ha lufit, vagy villanydrótot formálsz meg; ágacskát, ha fát, vagy kerítést illusztrálsz.

A legprofibbak le is pattintanak egy-egy darabot a kavicsokból, ha éppen arra van szükség. Mi csak akkor biztatunk Téged erre, ha lesz türelmed próbálgatni a tökéletes pattintásig. Nehogy ez szegje kedved!

Amint a fotókon láthatod, az a legcélravezetőbb, ha nagyon eltérő méretű kavicsokra tudsz szert tenni. Így lesz anyagod emberi törzset, fejet, lombkoronát, házat... formálni. Minél szélsőségesebben különböznek az alakzatok is egymástól, annál kifejezőbb lesz a kompozíciód.

Szóval mi csak drukkolni tudunk, hogy mindenképp próbáld ki a kavicsképet, és meglátod, egyszerre nem csak egy fog születni, annyira megihletnek ezek a csodás, sima kövecskék... Csuda jó móka, és nem túl pepecs. Gyerekekkel pedig egyszerűen megunhatatlan játékötlet akár már a nyári szünetre is gondolva... Egyébként is, ki ne gondolna rá már most vágyakozva... :-)