DIY irattartó papucsok sulikezdésre

A nyár folyamán a hobby-dnak élhettél, és a suliidőben eltervezett DIY cuccok elkészítésével foglalkozhattál. Most pedig talán már a tudat is nehéz, hogy megint nem lesz időd inspiráló kedvtelésedre. Azonban a mi ötletünket akár már az első szeptemberi hétvégén is elkészítheted, ráadásul a tanulás sikeréért, hiszen iratrendszerező „papucsokat” készíthetsz...

DIY iratrendező papucsok müzlis dobozokból

A suliban is használatos írószereiden kívül semmi másra nem lesz szükséged az elkészítéséhez.

Pár nagy méretű, egyforma müzlis doboz lesz az alany. (Te magad az állítmány, a belevalók pedig a tárgy. És máris sulis témával foglalkozol, senki nem róhatja fel Neked, hogy miért nem tanulsz... :-))

Hogyan készítsd?

  1. A müzlis dobozokat ferdén vágd ketté. Rajzold be előre, hogy biztosan mindkét oldalon és minden dobozon ugyanoda essen a vágás. Jöhet az olló.

  2. Dupla irattartó papucshoz a két dobozt ragaszd egymás mellé teljes felületen.

  3. Csomagolópapírral vond be a szimpla, vagy dupla müzlis dobozt.

  4. Dekoráld filctollal, matricákkal, vagy festékkel.

  5. Ha több is készült, írd rá mindegyikre, hogy melyikben mit fogsz tartani.

  6. … Tényleg mindig ugyanoda tedd vissza, amit kivettél... :-)

Tipp: A tripla DIY irattartó papucs

Ha jól jönne (még)egy ceruzatartó is az íróasztalodon, akkor készíts plusz egy kisebb fakkot is. A harmadik müzlis dobozt vízszintesen és alacsonyan vágd le, és szintén együtt burkold be az irattartó rekeszekkel.

Tipp a tipphez: A „tipp”-ben vízszintesen lehet csak elhelyezni a ceruzákat. Azonban ha álló WC-papír gurigák magasságában vágod le a ceruzatartó fakknak szánt müzlis dobozt, akkor a hengereket függőlegesen beleragasztgatva álló ceruzatartót kapsz, nem is kis tárolóhellyel. A gurigákat ragasztás előtt fesd le az irattartó dekorációhoz passzoló színnel, és máris felismerhetetlen lesz az eredetük.

Hát nem ötletes? Igazi hasznos, sulis kikapcsolódás fillérekből...