DIY vidám hinta ötletek a garantált jókedvért

Mindenki gyerekkorának elmaradhatatlan része a hintázás, amit szinte lehetetlenség abbahagyni. Tarts velünk, hogy a régi ötleteket kreatív újítással frissíthesd fel, illetve még nem látott variációkat mutassunk a saját készítésű hinták elkészítéséhez.

Biztosan hallottál már róla, hogy mostanra már tudományosan is bizonyított, hogy nemcsak élvezetes, de számos jó hatása is van a gyerekekre. A ritmikus mozgás segítségével könnyen leküzdhetők a szorongások, feszültségek, fejleszthető az egyensúlyérzék, mozgáskoordináció, megelőzhetők a figyelemzavarok.

Abroncshinták új köntösben

Az egyik nagy klasszikus kétségtelenül az abroncsból készült hinta, amelyből rengeteg variáció készülhet, határt csak a fantázia szabhat. Feldobhatod különböző minta ráfestéssel, akaszthatod függőlegesen és vízszintesen is, sőt mérleghinta is válhat belőle. Akik fejlettebb kézügyességgel és megfelelő szerszámokkal rendelkeznek, az abroncs kivágásával állatfigurákat, járműveket, fotelt formázó hintákat is alkothatnak a gyerekek nagy örömére.

Fából készült hinták és az új sláger a „görhinta”

Egyetértünk abban, hogy mindig a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek? Elég egy régi szék, pár léc vagy kör alakú deszka. Vidám mintát festhettek rá, vagy kislányoknak virág fűzérrel díszíthető. Az új sláger a gördeszkából vagy leselejtezett snowboardból készült álló hinta, ami könnyűszerrel elkészíthető egy sima fa deszkából is. A raklapból építhető holmik a reneszánszukat élik, természetesen a hinta sem maradhat ki, akár álló, akár fekvő változatban.

Textilhinták piciknek és nagyoknak, designos makramé hinta

A világhálón már számos lépésről-lépésre vezető részletes leírás található, hogy miképp lehet egy erős vászon, fa léc és néhány kiegészítő segítségével kényelmes, kuckós hintát készíteni. Aki kedvet érez, nekiállhat egy mostanság újra divatba jött makramé hintának is, ami nemcsak jó elfoglaltság, de csodaszép dísze is lehet később, rossz idő esetén a gyerekszobának.