Egy kertmozi a saját telkeden?

A családi használatra tervezett projektorokkal eljött a kerti grillpartik következő korszaka. A mostani írásunkban elárasztunk Titeket saját, külön bejáratú kertmozi ötletekkel, csak győzzétek kiválasztani a számotokra legideálisabbat. Ez az augusztusi időjárás pedig tökéletesen megfelel az esti családi mozizáshoz, hiszen már több mint egy hónapja tombol a kánikula, és éjjel sincs kevesebb 23 foknál. :-)

Következik a kertmozik varázslatos világa

Talán meg fogsz lepődni, de a kertmozik lelke nem a projektor. Bármilyen projektor kitűnő a vetítéshez. Inkább a vetítő vászon a lényeg, ezen múlik a mozi élmény minősége. Ha ez elég nagy és sík ez a felület, akkor nyert ügyed van.

1. Hogyan érj el mozivászon minőségű kivetítő felületet?

A kivetítő felület lehet lepedő is, ez a legolcsóbb, a legkönnyebben beszerezhető, mobilizálható lehetőség. A kemény, fehérre festett felület stabilabb, de fix. A kettő között egy fehér roló szerepelhet, például a pergola nyílásán.

2. Lássuk, hogyan feszítsd ki a fehér lepedőt?

Keress két, egymástól 2-4 méterre lévő pontot a kertben, amikbe körülbelül 1 és 3 méter magasságban bele tudod csavarozni a feszítő zsinórt.

A lepedő két hosszabb oldalára varrd rá a zsinórt, hogy ne lógjon le a közepénél.

A zsinór, ha lehet, gumis legyen, így még jobb lesz a feszítő hatás. Ez a kellék éveken át kiszolgálja majd az otthoni kertmozizásotokat.

3. Hogyan rendezd be a kertmozit?

Igazából minden jöhet, ami kell egy jó mozihoz. A kispárnáktól kezdve a kényelmes babzsák fotelekig szinte bármire lehet ülni. Nézőszámtól függően akár az is elég lehet, ha a kerti ülőbútorokat a vászon felé forgatod. A projektor legyen középen természetesen. Két szélre rakd ki a ropogtatni valót és az üdítőt, illetve pár takarót is kikészíthetsz, ha mégis fázna valaki. Több nem is kell egy jó kertmozizáshoz.

A grillezést akár közben is intézheted, hogy mire vége a filmnek, kész legyen a vacsora az éhes nézősereg számára. Kellemes nyár esti szórakozást kívánunk!