Építs kerti játszóteret olcsón - rajztábla és hinta

Az első részben részletezett biztonsági óvintézkedéseket betartva olcsón és kreatívan készíthetsz kerti gyerekjátékokat. Azaz, ha nem építesz kerti játszóteret emésztőgödör, aknafedél, villanyoszlop, szúrós növények közelébe, akkor valóban költségtakarékosan foglalhatod le a gyerekeket a közelgő nyári szünet folyamán. Az előző cikkben bemutattuk a négyzetes betonlapokból készíthető, festett ugróiskolát és a filléres indiánsátor ötletét, itt pedig egy óriás rajztáblát rögtönzünk, és az örökzöld gumiabroncs hintát.

Óriás rajztábla

Egy kiselejtezett nagy asztallapot fess le két rétegben táblafestékkel, és száradás után erősítsd fel függőlegesen a hátsó kerítésre, vagy a fáskamra falára. Jó, ha árnyékos helyen van a tábla, mert biztosan sokat fognak ott iskolásat játszani a gyerekek.

Extra tipp: Nagycsoportos gyerekhez hívj meg egy idősebb szomszéd gyerkőcöt, vagy uncsitesót, és - ha sikerül a terv -, tapasztald meglepődve, hogy az iskolás játék közben megtanítják egymást írni-olvasni. Viccet félretéve: gondoskodj egy vödör vízről és szivacsról a tábla mellett, és minél több, jó minőségű színes tábla krétáról is.

Gumiabroncs hinta

Neked is vannak róla gyerekkori emlékeid? Melyikőnk ne szerette volna gyerekkorában az elnyűhetetlen gumiabroncs hintát? Ezt a kényelmes hintaváltozatot nem lehet megunni, és plusz ráadás, hogy a felnőttek is beleférnek!

Hogyan készítsd el biztonságosan?

Fúróval fúrd át a lefektetett gumiabroncs tetejét négy helyen, a karika két-két szélén. Szemes csavarokat csavarj bele alátéttel és anyával. Biztonságosabb lesz, és nem fog megbillenni, ha a láncokat csak fent rögzíted, és nem kötöd kézmagasságban össze.

Reméljük, segítettünk szórakoztatóbbá tenni a gyerekek kerti szabadidős tevékenységét. Ha valamelyik ötletünket megvalósítottad, kérlek ossz meg velünk róla egy fotót a facebook oldalunkon. Köszi előre is.