Filléres DIY ötletek: készíts asztali lámpát kartondobozból - bónusz projekttel

Hogy ne unatkozzatok a nyári szünetben, íme egy mutatós design DIY lámpa ötlet. Üljetek össze egy kis kézműveskedésre a barátnőddel, és rögtön kettőt készítsetek. Így fogj hozzá:

1. Egy lapos kartondoboz alját vágd ki 2 cm szélességű peremet hagyva.
2. Takard el a keletkezett üreget: ragassz rá két réteg, a doboz aljával megegyező méretű zsírpapírt. Ez lesz most már a lámpa előlapja.
3. A hátsó oldalon készíts bemetszést a LED szalag kábele számára.
4. Az öntapadós LED szalagot ragaszd spirálisan a doboz belső oldalaira.
5. Végül vond be öntapadós tapétával a dobozt, kihagyva persze a világító előlapot.
6. Ha van kedved, egy rövid szót, vagy a becenevedet ráragaszthatod az előlapra. Ehhez fa, vagy műanyag hab betűket használj.

Ha olvasáshoz nem is, de éjjeli világításként jól funkcionál a kis DIY lámpa pár száz forintért, és egy kis kreatív energia befektetésért. Nem is beszélve a kellemes, barátnős időtöltésről, ami jó alkalom a bandázásra.

Bónusz projekt: fali könyvhinta

Ugyanezzel a design-nal falra akasztható könyvhintát is készíthettek a lámpa mellé. Mindig jól jön egy plusz tárolóhely a cuccaitok számára. Ha van plusz két ugyanilyen dobozotok, és maradt még az öntapadós dekor tapétából, akkor ne menjetek haza, amíg a két hozzáillő könyvhintát el nem készítettétek. Ezt így csináld:

1. A doboz zárófüleit vágd le az oldalak magasságában, és ragasztópisztollyal ragaszd az oldalakhoz belülről. Ez fontos lépés a merevítés miatt.
2. Készíts két furatot a doboz két rövidebb oldalára, és többszörös vastagságú spárgát vezess át rajtuk 1,5-2 méter hosszan. Nagy csomót köss a végükre.
3. Burkold be a dobozt öntapadós tapétával.
4. Akaszd fel a falra, és pakold meg könyvekkel.

Kiváló és hasznos elfoglaltság a nyári szünetre, nem igaz? Reméljük, jól szórakoztatok a kis rögtönzött DIY munka közben!