Forró nyarak – hűs kertek

A nyaralás többségünk számára víz mellett való hűsölést jelent. Vízfelületek kiépítésével kertünkben is előállíthatjuk a szükséges páratartalmat: telepíthetünk kerti tavat, patakocskát, csobogót, melyek alapvetően megváltoztatják kertünk mikroklímáját, és kellemesebbé teszik kertünket a nyár folyamán.

Nemcsak bőrünkön érezhetjük a csobogók, kis patakok párásító, hőmérséklet csökkentő hatását, hanem hallhatjuk is megnyugtató hangjukat, láthatjuk a víz pihentető mozgását.

 

Vendégeink lesznek a szitakötők

 

Növényeink számára is kiválóan kedvező légkondicionálást nyújt a víz jelenléte kertünkben. Gazdagítja teljes élővilágunkat, hiszen a madarak is rendszeres vendégeinkké válnak, ha vízfelülettel szolgálunk számukra. Szitakötőkkel, és pillangókkal is találkozhatunk nyári kerti ebédeink során, hiszen nyáron nemcsak mi, hanem ők is vízre vágynak.

 

Vízi architectura

 

Csodás kis kőépítményeket építhetünk, építtethetünk kertünkben, hiszen rengetegféle anyag és ötlet áll rendelkezésünkre kerti tavak, szikla csobogók, mini patakok létrehozásához. A kerti vízi építmények a természetet utánozzák lekicsinyítve. Nagyon hangulatos például egy lejtős terepen kialakított, kanyarodó szikla vízesés, vagy sík terepen egy kis dísztó, szökőkút, vagy csobogó.

 

A környezetében színes, változatos formájú növényvilággal erősíthetjük a vízparti hangulatot. Növényeink kiválasztásakor a vízigény, árnyék-napfény igény döntő. A megfelelő árnyékot adó fák, felfutó bokrok és éjszakai dekor világítás megtervezésében kerttervező szakember profi segítséget tud adni, hogy kertünk a nyugalom, a pihenés sőt, mi több, az otthoni nyaralás helyszíne lehessen.