Gyönyörű fürdőszobát szeretnék! 2. Design tippek

Egy kiváló fürdőszoba tartós, könnyen tisztán tartható, kényelmes és esztétikus. Ha jól átgondoltak a tervek, és már nem tudunk mit javítani rajta, akkor belevághatunk a kivitelezésbe.

Fürdőszoba design

Kis fürdőszobákat is berendezhetünk modern eleganciával. Ha kicsi fürdőszobával rendelkezünk, akkor – ha lehet – még alaposabban át kell gondolni a rendelkezésre álló hely kihasználását. Gondolkodjunk, tervezzünk praktikusan. A mosdó alatti területet tároló szekrény számára használhatjuk fel. Az üres falfelületekre, sarkokra is szerelhetünk szekrénykéket, nyitott polcokat. Kád nélküli zuhanykabinnal, vagy ülőkáddal is takarékoskodhatunk az alapterülettel. A tükör térérzet növelő hatását a fürdőszobában valóban jól kihasználhatjuk. Tükörcsempével, tükörlappal jelentős mértékben javíthatunk a hatáson. Ha nincs megfelelő méretű falfelület nagy tükör számára, akkor rögzítsük azt a fürdőszoba ajtó belső oldalára. Kis fürdőkben kifejezetten érdemes felszerelnünk egy fal menti törülközőszárítót, ami biztosítja a teljes száradást, mégsem foglalja a helyet. Nagy felületeken - fal, csempe – a világos színek domináljanak. A térérzetet a fényes bútorfelületek használatával is növelhetjük. Néhány műnövény – elegendő bejutó természetes fény esetén persze élő növény elhelyezésével sokat tehetünk fürdőszobánk esztétikus megjelenéséért.

Egy nagyobb alapterületű fürdőszoba berendezése egyszerűbb feladat, azonban itt is fennáll a zsúfoltság veszélye, éppen a sok hely illúziója miatt. Csínján bánjunk az elhelyezendő tárgyakkal, és tényleg csak a legszükségesebbeket helyezzük el a fürdőszobában, hogy a légies elegancia érzése megmaradhasson. Ha nem látnak be a szomszédok, vagy a járókelők, tehetjük a fürdőkádat az ablak elé. Ma egyformán divatos a barokkos szabadon álló, és a beépített, esetleg süllyesztett, vagy dobogóval körbeépített fürdőkád is a modern fürdőszobákban.

 

Érintésvédelem és csúszásveszély a fürdőszobában

Miért a design témájánál említjük meg a biztonsági tényezőt? Mert az esztétikum nem mehet az egészséges, biztonságos környezet rovására. Nem szabad megfeledkeznünk a víz kitűnő elektromos áram vezetési képességéről, és csúszós tulajdonságáról. Legyünk körültekintőek a villanyszerelést és a burkolatok biztonságos felületét illetően.

 

  • Válasszunk a kád mellé és a zuhanykabinba elegáns kapaszkodót
  • A vizes blokkok elé terítsünk fürdőszoba szőnyeget, kilépőt
  • A zuhanykabint biztonsági üveggel szerelve vegyük meg
  • Gyerekbiztos szekrényzárral ellátott kis szekrényben tartsuk a vegyszereket, gyógyszereket, éles - hegyes és elektromos árammal működő eszközeinket

 

Fürdőszobánk kialakításnál gondoljunk az első két részben bemutatott tervezésre, designra, biztonságra, majd vágjunk bele új fürdőszobánk kivitelezésébe!