Ha már a DIY mécseseknél tartunk...

Találtunk egy csodaszép DIY mécses ötletet. Csupa üveg és csupa gyöngy... A benne világító gyertya olyan szép fény játékot rajzol az asztalra, hogy neked is biztosan tetszeni fog. A cikk galériájában láthatod, hogyan kell elkészíteni. Nem nagy kunszt, de azért van 1-2 megszívlelendő tanács, ami nélkül lehangolóan szabálytalanul állhatnak a gyöngyök az üvegen.

Hogyan készíts DIY gyöngyös üveg mécsest?

Csodás színes – vagy akár színtelen – lapos aljú, domború hasú üveg gyöngyöket találhatsz hobbi boltokban. Sőt, valószínűleg a kis üveg mécsestartót is megtalálod ugyanott. Semmi más nem kell már a kompozícióhoz, csak egy ragasztópisztoly, és persze a használatához egy teamécses.

És akkor most jön a szabályos gyöngyragasztási tanács

A legszebb akkor lesz a gyöngyös mécsesed, ha a felső nyílásnál kezded a ragasztást. Fordítsd le az üveg mécses száját az asztalra. Az asztalon rakd köré minél szorosabban a gyöngyöket. Ez az arányítás persze csak megközelítőleg fogja megmutatni az eredményt, de azt biztosan láthatod, hogy hány darab gyöngy lesz az első sorban, és hogy nagyjából milyen távolságra számíthatsz közöttük. A második sort az első jól sikerült sorhoz fogod tudni viszonyítani, a tenyeredben szintén ajánlatos kipróbálni, hogy körülbelül egymástól mekkora távolságra és mennyi gyöngy fog kerülni.

Második tanácsunk, hogy ne legyen az az elvárásod, hogy pontosan egymáshoz érjenek a gyöngyök. Ha kicsit szellősebb a kompozíció, akkor is harmóniát áraszt majd, ha az arányok mindenhol stimmelnek körben. Lazább elhelyezés esetén könnyebb valamilyen irányban csalni a gyöngyökkel, ha szükséges. :-)

Megszokhattad nálunk, hogy szinte mindig bátorítunk a DIY kompozíciók megbolondítására, tovább variálására. Ebben az esetben azonban nem. A gyöngyös világító mécsesbe kivételesen ne rakj más dekorációt. Se dekor homokot, se dekor kavicsot... Akkor lesz a legszebb, ha légiesen átvilágíthat köztük a kicsi gyertya fénye.