Hangulatos pihenőkert a balkonom? 2.

Virágokból sosem elég!

Virágesőt láthatunk, amely az emeleti balkonládából az első fotón omlik a földszinti ablakok elé. Egy ilyen szinte kertnyi virág társaságában étkezni valóban emlékezetes élmény, pedig nem is kerül nagy fáradságba. Csak egyetlen megtermett virágládában kell néhány tő virágos futónövényt gondoznunk. Ajánljuk ezt a megoldást mindenkinek, aki szereti a virágokat, de nincs elég tere, sem ideje virágoskerttel foglalkozni.

  • A kovácsoltvas és fonott bútor nyári hangulata

A fekete, karcsú, vonal vékonyságú ívek adják meg a kovácsoltvas jellegű kerti bútorok nemes hangulatát. A minden magasságban megtalálható cserepes virágok pedig vidámsággal töltik meg a balkont a második fotón. A fém keménységét a fonott rattan kanapé lágyítja, illetve nem utolsó sorban a vastag natúr ülőpárnák.

  • Műfű a talpunk alá

Ha már igazi füvet nem telepíthetünk, terítsünk pár négyzetméternyi puhább műfüvet a balkonunk padlójára, mint a harmadik fotón. Szőnyeghez hasonlóan porszívózható, de formájában, tapintásában, színében sokkal jobban idézi a természetes kertet. A nagy felületű zöld takaró sokat tesz hozzá balkonunk komfortérzetéhez, bárhogyan rendezzük is be azt.

  • Fával burkolt balkon

A negyedik fotó balkonjának gazdája gyalult falécet használ majdnem minden felületen. Hajópadló, ülőpárkány, mennyezeti lambéria – mindez kellemes, pácolt fából. A tér mini, mégis sok ülőhelyet, és tágas érzetet kínál. Az egyenes vonalvezetés adja meg e balkon eleganciáját, míg otthonosságát a fa természetes látványától kapjuk. Igazi mestermű a koncepció, és szerencsére könnyen másolható.

Egy szépen, ízlésesen sikerült balkonról nem hiányozhat az esti hangulatvilágítás sem, és ha még a hozzávalók is megvannak egy jó fondüzéshez, akkor észre sem fogjuk venni irigylésre méltó balkonunkon a kert hiányát. A többi balkont inspirációképpen mutatjuk be.