Hogyan építsünk játszókertet?

Manapság nagy divat a méregdrága játszótéri játékokról ódákat zengeni, hogy a mozgás motorikán kívül fejleszti a társas kapcsolatok alakításának képességét, a koncentrációs és problémamegoldó készséget, illetve segíti a kreativitást, a kombinációs készség fejlődését is...

Ez egy kreatív, házilag készített, költségtakarékos játszókertre ugyanúgy igaz. Eleve már a friss levegőn való aktív mozgás minden gyereket sokáig elszórakoztat, így nekünk felnőtteknek csak egy kicsit kell hozzátennünk, hogy ezt a tömérdek időt észrevétlenül is szépen fejlődve töltse a gyermekünk.

Egy kerti játszótér minden gyerek álma
Rengeteg járulékos költséget megspórolhatunk, ha van egy kis rátermettségünk és hajlandóságunk kerti játékokat építeni. Mutatunk pár nagyon egyszerű ötletet, amivel bearanyozhatod gyermeked kerti hancúrozását.

Kerti kisbusz
Nem fog menni. Mármint maga a kisbusz egy helyben marad, de a megépítése annál inkább menni fog, mivel csupán egy kibiztosított farönkre csavarozott ülőkékből áll e kerti játék. Nemcsak a mi gyerekkorunkban, de ma is nagyon jó elfoglaltság a kicsik számára a buszozás imitálása. Ráadásul egyszerre csak egyvalaki lehet sofőr, így megtanulnak megegyezni a gyerekek. Ez sosem lesz hátrány.

Homokozó
A lehető legegyszerűbb kerti játék egy négy oldalú homokozó a sarkain kis csücsülő háromszög lapokkal. Pár széles deszka összecsavarozásával 1-2 óra alatt elkészíthető. Figyelj, hogy ne legyen szálkás, és fesd is le, hogy ellenálljon az esőnek. Ha nem használják a gyerekek, fedd le nejlonnal, hogy semmi ne kerülhessen bele, amiben nem egészséges homokozás közben turkálni.

Bónusz ötlet: kertmozi az udvarodon
Gyermeked szülinapi zsúrjára az összes kis vendég egész életében emlékezni fog, ha az est  fénypontja egy kertmozizás lesz. Az izgalmas élményhez kérj kölcsön egy projektort, két hangfalat, és feszíts ki egy nagy lepedőt a kerítésre. Laptopról levetítheted a gyerekek kedvenc mesefilmjét. „Tök jó fej” szülő híredet sosem vakarod le magadról többé. Főleg, ha szabad a korlátlan nasizás is közben. A képen látható dobozok, mint ülőalkalmatosságok helyett szerintünk kényelmesebb és balesetmentesebb is, ha gyerekszékeket teszel ki. Sötétedés után kezdődjön a rajzfilm, így az igazi mozi élmény semmiben sem hagy majd kívánnivalót maga után.