Hogyan válassz szép falmatricát?

A falmatrica szinte minden térben szóba jöhet bizonyos formában. Azért kiváló alternatíva a fal dekorálására, mert könnyen megfizethető, és látványos. Ugyanakkor nem tagadhatjuk le, hogy rengeteg silány falmatrica kering a boltokban. Ha belegondolunk, nem önmagában a falra ragasztott matrica ötlete a problémás, inkább a tervezés, vagy ha az rendben van, akkor a kivitelezés. Magyarul vagy ízléstelen a falmatrica, vagy ha nem, akkor csúnyán van felragasztva. Nos, ma mindkettőre megmutatjuk a megoldást.

Milyen a jól eltalált falmatrica?

1.Először is attól függ, hol... Azaz, melyik térbe keresel faldekorációt? Ami illik a gyerekszobába, nem lesz jó a nappaliba. Ami jó a nappaliban, nem biztos, hogy passzolni fog a hálószoba falára. A falmatricát tehát nem önmagáért választjuk, hanem a térbe illesztjük. Ez jelent vonalvezetésbeli, és ...

2.színbeli harmóniát is egyidejűleg. Egy minimál stílusú térben nehezen mutat szépen egy kacskaringós floral mintájú matrica. Vagy egy bézs-bordóra hangolt térben giccses lesz a szivárvány színű, vagy zöld faldekoráció.

Szép példák a falmatricák világából

A vonalas, geometrikus falmatricák nem a szokásos állatos - virágos motívumok. Egyedi és határozott formavilágukkal kirívó tulajdonság nélkül vonják magukra a tekintetet. Telitalálat lehet egy minimál tér falán.

A szöveges matricák kifejezőek és pozitívan személyesek lehetnek, ha jól választod meg a tartalmat. Ezen túl a design is nagyon izgalmas lehet, ha különleges betűtípust találsz, vagy ha tegyük fel, nem minden szöveg vízszintesen olvasható.

Találkoztunk néhány tüneményes, színpompás, gyerekszobába való falmatricával is. Hadd mutassunk olyan példákat, amelyeket ízlésesnek találtunk. Az autópálya ötlete azért zseniális, mert szabadon alakíthatók ki az út kanyarulatai.

Hogyan ragaszd fel, hogy tartós legyen?

1.A falmatrica felragasztásához elő kell készülni. A falat por és zsírmentesíteni kell. (Zsíros nyilván nem lesz, ha szobafalról van szó, de hozzá tartozik, hogy zsíros felületre nem ragad.)

2.A falmatricát még fóliás háttal a falra kell rögzíteni egy kis gyurmaragasztóval, hogy pontosan jó helyen és jó szögben álljon.

3.Ekkor kell csak elkezdeni lehúzni az öntapadó fóliát a hátáról, de először csak a tetején. Egy plasztik kártya segítségével azonnal a falra kell simítani a fóliától elválasztott, ragasztós felületet.

4.Ezután lejjebb húzzuk az öntapadó fóliát, és simítunk.

5.Így haladunk szakaszonként a matrica aljáig, amíg az összes fóliát el nem távolítottuk. A dekoratőrök is így csinálják. :)

Kellemes keresgélést, boldogító falmatricázást kívánunk!