A home staging segít hamarabb, drágábban eladni a lakásod

Eladó a lakásod, igaz?

Mi másért ragadott volna meg egy ilyen ígéretes címsor? :-) Ha követed a Designlakást, akkor a home staging kifejezés biztosan ismerős számodra. A lakások eladásra való felkészítése egy olyan mai enteriőr tervezési – belsőépítészeti irányzat, aminek segítségével a szakértők szerint gyorsabban és jobb áron adhatod el lakóingatlanodat. És ugyebár mindkét tényező égető egy ilyen tranzakció során...

Hogyan segít a home staging?

A home staging szakértő első kérdése ez lesz: valóban elszántad rá magad, hogy minél hamarabb és minél kedvezőbb feltételekkel szabadulj meg a lakásodtól? Ha igen, akkor tudj róla, hogy ennek az eredménynek ára van. Méghozzá nemcsak pénzben, hanem időben és térben is. A jó hír viszont az, hogy busásan megtérül ez a befektetés, ha jó kezekben van lakásod eladásának ügye.

A home staging szakértőnek díja van, az általa javasolt átalakításnak szintén. Az átalakítás pedig időbe kerül, sőt nagy eséllyel addigi életterünk felfordításával is jár. Ami mindennek a teteje, hogy a gondolkodásunk megreformálása ugyanennyire kulcskérdés, hiszen a megfelelő hozzáállás ez: mit keres a vevő, és hogyan adhatom ezt meg neki?

Hát ez az, amiért megkérdezi a home staging szakértő, hogy elszánt vagy-e ingatlanod értékesítését illetően.

Elszánt vagy. Mi a következő lépés?

Ha készen állsz a nagy lakáseladási projektre, akkor egy képzett és tapasztalt home staging szakértő tanácsaira van szükséged. A gyors és sikeres üzlet érdekében a vevő fejével kell gondolkodnod. A lakáskeresők inspirációt, kényelmet, nyugalmat akarnak találni új otthonukban. Azonban még ha egy térátrendezéssel el is érhető a számukra kellemes miliő, akkor is tovább siklanak az – előre is elnézést kérünk – snassz hirdetésed láttán, ha nem tudják elképzelni az átalakítással elérhető céljaikat.

Ha homályos és rossz perspektívából készült fotókat teszel ki a netre, akkor a valószínűleg kitűnő lehetőségekkel megáldott lakásod is csak egy szükségmegoldásnak fog tűnni a vadászó ingatlanvásárlók szemében. Ha egy részük el is jut a látogatásig, akkor is alkudozni fognak, ha nem tudtad felszínre hozni a lakásodban rejlő nagy lehetőségeket. Nagy összeget veszíthetsz tehát a nem megfelelő felkészültséged miatt.

Mi a titok tehát?

Az említett helyes hozzáállás, hogy nem a saját otthonodként, hanem eladó termékként tekintesz ingatlanodra. Ennek tudatában már sokkal könnyebb lakásod legjobb oldalát kiemelned egy home staging szakértő segítségével. Mielőtt meghirdeted a lakásod, hozd ki belőle a maximumot. Így eléred a sikeres első benyomást, ami nélkül nincs második megtekintés, sem adásvételi szerződés.

Hogy hogyan állítsd az eladó lakások színpadára ingatlanod, az a következő részből kiderül. Címe: A home staging szakértő tanácsai. Tarts velünk, segítünk!