A home staging szakértő tanácsai

“A home staging segít hamarabb, drágábban eladni a lakásod” című cikkünk végén elárultuk, hogy a titok nem másban, mint a gyökeres szemlélet váltásban rejlik: eladó lakásodra tönbé ne az otthonodként, hanem eladó termékként gondolj. Ez a nézőpont lehetővé teszi számodra, hogy a vevő fejével gondolkodj. Ő inspirációt, kényelmet keres, tehát azt adj neki a lakásoddal.

Hogyan adj inspirációt?

A home staging szakértő segít neked ebben. Fogadd meg tanácsait, és ha még ez is kevés lenne, keresd fel. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni a fotók jelentőségét. Azt az ingatlant keresik fel a vevők, amelyik megfogta őket a monitoron keresztül.

1. Az átalakítás = felkészítés, staging

Átalakításra biztosan szükséged lesz. Ha kiváló elrendezésű a lakásod, valószínűleg akkor is ráfér valamilyen mértékű frissítés. A legkevesebb, amit meg kell tenned, egy alapos rendrakás. Bocs, ha fáj, de személytelenné, minél strilebbé kell tenned a lakásod. A vevő a saját leendő otthonát keresi, és nem hozzád jön vendégségbe. A személyes tárgyak, családi fotók csak zavarba hozzák, és menekülhetnékje támad. Ezt, ugye, nem akarjuk. Az a célunk, hogy már majdnem otthon érezze magát.

2. A vevő el akarja képzelni, milyen lenne ott élni. Inspirációt akar kapni már az internetes fotók láttán is. Azt az ingatlant keresi, amibe beleszerethet. Ha ilyen ingatlant talál, akkor hajlandó lesz megfizetni, hogy megszerezze az áhított leendő otthonát.

Gyakorolj pozitív hatást az érzékszerveire már a fotókon keresztül! Láttass az éles, jó perspektívából készített fotók segítségével fényt, és megnyugtató színeket. A puha textíliákkal kényelmet, melegséget. A tisztaság és rend által kellemes illatot, “új” érzetet. A szép enteriőr fotókkal elérheted, hogy testközelből akarja megérinteni, beszippantani, átélni lakásod miliőjét.

“Szereted a lakásod”

Nem utolsó sorban a vevők a szép, gondos fotózás nyomán azonnal érezni fogják, hogy szereted a lakásod. Ebből arra következtetnek, hogy mivel szerethető, valószínűleg ők is szeretni fogják. És már csörög is a telefonod. Te leszel az, aki válogat majd a vevők között, és nem kell átélned azt a szörnyűséget, hogy végszükség esetén áron alul elkótyavetyélted életed művét.

A következő részben esettanulmányokat is olvashatsz a home staging folyamatról. A harmadik rész címe: Így dolgozik a home staging szakértő lakásod eladásán. Olvass tovább, segítünk!