Hőség ellen árnyékolót

„Nem bírom ezt a meleget! Pedig kánikula fan vagyok, de ez már nekem is sok...” :-) Embervérű élőlény ilyenkor árnyékra vadászik, ha akarata ellenére mégis ki kell mennie a nyílt utcára. Kevés aktuálisabb téma akad ezekben a napokban számunkra, mint az árnyékolók. Mutatunk pár kiváló ötletet, hogy gutaütést ne kapj ebben a karibi hőségben.

Napvitorlák a kertben

Ezek az egyszerű, de nagyszerű árnyékoló ponyvák szép ékességei a lakókerteknek. A napvitorla 3-4 sarka számára kell csak „kikötőt” találnod a kertben, és már meg is oldódott az árnyékolás a kerti kiülő bútorok fölött. Színeit illetően csak világosakat találsz, mivel a sötét vásznak gyűjtik maguk alatt a forróságot, továbbá csúnyán ki is fakulnak pár hét alatt. A napvitorla tehát egyszerű és gyors megoldás a kerti árnyékolásra.

Motoros vászonroló

Kényelmes árnyékoló berendezés a kertben. A napvitorlánál mobilisabb, mivel ez nem fix, hanem bármikor mozgatható. Ha egy hűvösebb, mondjuk 25 fokos nyári reggelen :-) még napfényben szeretnél kávézni, egy gombnyomással elhúzhatod a fejed felől a ponyvát, majd az ebédhez visszahúzhatod. A motoros vászonrolók egyedi méretben is megrendelhetők az árnyékoló gyártó centrumokban. Fedett terasz oldalainak árnyékolását is előszeretettel oldják meg motoros vászonrolókkal. Akárcsak a nyílászárók esetében, a motoros árnyékolókhoz is méretet vesznek a szakemberek, és az általad kiválasztott egyedileg gyártják le neked a család egyik legjobb nyári felszerelését.

Elektromos pergola

A közkedvelt római rolóhoz hasonló elven működik a motoros pergola. Ez a komoly szerkezet a bordái távolításával feszíti ki a rárögzített ponyvát. A motoros pergola súlyos szerkezetét lábakkal támasztják meg, így egy valódi kis kerti helyiséget kapunk, amit kerti nappaliként használhatunk. Oldalait ugyanezzel, vagy motoros vászonrolóval egyaránt árnyékolhatjuk.

Még egy hónap hátra van a nyárból, de jövőre is szükség lesz árnyékolóra, úgyhogy nem késő elkészíttetni egyet, ha eddig hezitáltál. Egy jól eltalált árnyékoló megnöveli az életteret, javítja a közérzetet.