Így készülnek a legszebb interior fotók – kukkantsunk színfalak mögé

Nem is gondolnád, milyen trükkös körülmények között készülnek a legszebb interior fotók. A profi képeken nem veszed észre, hogy a fotó szélein túl egyáltalán nem is folytatódik a szépen berendezett szoba. Joel Bray interior design fotós rántja le a leplet fotózási technikáiról.

Bejössz velünk a kulisszák mögé? Akkor kapaszkodj meg...

1. Joel szerint az első és legfontosabb lépés az, hogy kijelöli a tér tökéletesen harmonikus, fotózandó határait. Ezután már csak arra a területre koncentrál a kivitelezés során. Ez a megközelítés, és a következő trükkök segítenek extra alacsonyan tartani a költségvetést, miközben a látvány extrémen drágának hat.

2. A fotó élvezhetőségéért Joel az uralkodó tompa, kopott színek mellé élénk, friss színű dekorációkkal, kiegészítőkkel tűzdeli meg a kompozíciót.

3. A padló burkolatot különösen trükkösen használja fotósunk. Ha egy méregdrága parketta fotózására kérik fel, akkor csak pár négyzetméterre van szüksége ahhoz, hogy nyálcsorgató fotókat készítsen róla. A trükk ugyanis az, hogy kizárólag a fotó szélein belül rakja le a lapokat. Azokat is rögzítés nélkül természetesen. A széleit szükség esetén szőnyeggel takarja.

4. A fal festésével is ugyanígy jár el. Elég, ha csak a kamera számára látható falfelületet festi a kívánt színre.

5. A színeket a lehető legszélsőségesebben választja ki az interior fotós. A világosakat a sötétek mellé helyezi a fotón, hogy szép kontrasztos végeredmény szülessen.

6. Joel egyik kedvenc trükkje a vastag padlószegély imitálása. A különböző vékonyságú lécek közötti falfelületet a díszlécekkel azonos színűre festi, így széles látványt, luxus hatást ér el a fotózás során.

Az interior fotós azért osztotta meg trükkjeit a mélyen tisztelt nagyérdeművel, mert úgy tartja, hogy ezeket a trükköket a saját otthonainkban is fel tudjuk használni tereink különlegesebbé tételére. Te melyiket próbálnád ki a saját lakásodban?