Így lesz tökéletes az épített zuhanyzó

Szeretnéd felújítani meglévő fürdőd, vagy újat tervezel? Nem szeretnéd, hogy meg legyen kötve a kezed a zuhanytálcák miatti formákra vonatkozó és méretbeli kötöttségektől? A modern technológiai megoldásoknak köszönhetően ma már akadálymentes épített zuhanyzó kialakítására is lehetőség nyílik.

Melyek az előnyei?

A burkolat szerves részét képezi zuhanynak, nem „ugrik elő” a fehér szaniter a trendinek számító sötétebb árnyalatú burkolatok közül, ezáltal sokkal egységesebb összhatást lehet elérni. Saját elképzelésed szerint alakíthatod ki az épített zuhanyzó formáját, méretét, nem kell kompromisszumot kötnöd a kereskedelemben kapható szaniterekkel.

Mire kell odafigyelni?

Ne tévesszen meg a látszat! Azt a pénzt, amelyet a zuhanytálcán és kabinon megspórolsz, bőven elköltöd majd speciális hozzávalókra. Rendkívül fontos, hogy csak és kizárólag minőségi termékeket engedj felhasználni, mert egy csekély megtakarítás később csatornaszagban vagy ázásban üthet vissza, amit előbb-utóbb ki kell bontani, cserélni és újraépíteni! Érdemes ugyanazon cég termékeit használni, amelyeket együtt teszteltek és garantáltan működnek.

A valóban használható, jól funkcionáló épített zuhany 3 nélkülözhetetlen hozzávalója:

  1. Lejtés: a szabványnak megfelelően 2 %-os lejtést kell kialakítani. A lejtés iránya lehet valamelyik falsík felé, vagy akár középre is.
  2. Szigetelés: az oldalsó falra kenhető, kétrétegű vízszigetelést kell felkenni, az aljára pedig speciális, kétkomponensű szigetelőanyagra van szükség. Az egymáshoz képest elmozduló felületek találkozását szalaggal kell megerősíteni. Fugákból sem csak egyfélét használnak majd, hiszen más a rugalmas, a szigetelő fuga és az is, amelyet a padlóösszefolyóknál kell alkalmazni.
  3. Vízelvezetés: itt is több lehetőség áll rendelkezésedre, attól függően, hogy mekkora a lap mérete, mennyire vastag az aljzat és mennyi vizet kell majd elvezetni (egy vagy kétszemélyes zuhany). Választhatsz középre elhelyezett pontfolyókát, vonalfolyókát, vagy a legmodernebb változatot, a falba épített lefolyó típust is.