Így „nyomtass” fotót deszkára házilag

Nagyon izgalmas DIY ötletet találtunk ma Neked az SRL Coaching-tól, hogy meglephesd magad, vagy egy barátodat. Exkluzív és személyes ajándéktárgyat, csodás fali dekorációt készíthetsz, ha majdhogynem „rányomtatsz” egy fotót egy deszkára. Az izgalmas ötlet házilagos kivitelezéséhez semmi extrára nincs szükség, és semmilyen szaktudást nem igényel a művelet. Ha van jó sok türelmed, akkor neked való a dolog. Mindjárt meglátod, mihez is kell konkrétan a kitartás. Egy tuti fotó kiválasztásával és – ha akarod – szerkesztésével kell kezdened.

A kellékek, és az elkészítés lépései

 1. Válassz a számítógépedről egy fotót, amit szeretnél viszontlátni a deszkalapon
 2. Szerkeszd meg egy fotószerkesztő programmal. Ha ebbe nem akarsz belemélyedni, az sem gond, de ajánlatos legalább a tükörképére fordítanod, főleg, ha szöveg is van rajta. Ha nem ismersz fotószerkesztőt, itt van egy: pixlr.com
 3. Szükséged lesz egy kb. 3 cm vastag fenyődeszkára, ami simára van csiszolva, és felületkezelt. Ez a deszka lesz a fotóalap.
 4. Nyomtasd ki a fotót fényes, vastag fotópapírra.
 5. Színtelen kenhető, fára való lakk és ecset kell még az eljáráshoz. A színtelen lakkal vékonyan kend le a deszka felületét.
 6. Fordítsd lefelé a fotót, és ragaszd rá a lakkozott fafelületre. Simítgasd, tapasztgasd, hogy mindenhol egyenletesen és biztosan ráragadjon.
 7. Egy éjszakán át hagyd száradni a lakkot.
 8. Másnap lesz szükséged a sok türelemre! Vizes szivaccsal nedvesítsd át óvatosan a fotó hátát.
 9. Ha már kezd felválni, feldörzsölődni a papír, dörzsöld le az összeset a látható képig az ujjbegyeiddel.
 10. Mindig nedvesítsd utána, ha kezd száradni, és addig ne hagyd abba, ameddig még van rajta papír. Óvatos mozdulatokkal dolgozz, nehogy felsértsd a fotópapír érzékeny felületét a deszkalapon.
 11. Ha ezzel készen vagy és megszáradt a fotó, a színtelen lakkal kend át újra vékonyan a fotó felületét.

Kitartás és óvatosság kell a szép végeredményhez, tehát jellemformáló foglalatosság is egyben a DIY deszkára applikált fotó kompozíció készítés. :-)

Nagyon trendi és kedves darab lesz. Ha belejössz, vagány, design-os képekkel is bővítheted a repertoárodat.