Így ősziesítsd az otthonod

Mit lehet tenni? Csak megérkeztek a csípős reggelek, hűvös esték. A melegség hangulatát az otthonunkban is hiányoljuk. Adunk ma pár tippet, hogyan ősziesítsd az otthonod, hogy még jól is essen ez az évszak, és hangulatos átmenetet képezzen az utána következő, még zordabb felé...

Őszi otthonok barátságos kellékei

  1. Minél több a puha textília,

    annál melegebb az otthon hangulata.

Elő a plüsstakarókkal, a bársony párnákkal, a szőrmés terítőkkel. Az őszi enteriőr első számú alapkellékei a puha lakástextíliák. Ezek pedig nemcsak látványelemek. Hazaérkezve jó negyed óra alatt felmelegszünk a segítségükkel egy csésze forró teával párosítva, és ezután megpihenve, megnyugodva nekiláthatunk az otthoni esti teendőknek a vacsora, vagy a gyerekek házi feladata körül. Pár szép darabbal percek alatt barátságossá tehetjük a lakást.

    2. Őszi búzakalász, kellemes termés dekorációk

Megszokhattuk már, hogy mindenhol terméskompozíciókról olvasunk ősszel, de búzakalászról nem sok képet láthatunk, pedig gyönyörű és nagyon is őszi dekorációt alkothatunk egy csokorral. Idei másik újdonságunk az őszi asztaldíszek terén, hogy most a terméseket mécsesekkel kombinálva mutatjuk be. Egy finom, meleg vacsora mellett kár lenne kihagyni ezt a duplán otthonos ötletet. Fehér tökkel ízléses őszi dekorációt is készíthetünk az asztal közepére, ha az emeletes nasikínálóra, vagy egy kerek kosárba kisebb példányokat helyezünk.

    3. Őszi árnyalatok

Az ősz színei az indián színek (nincs még minden veszve, lesz még langyos idő levélhulláskor :-)), azaz a narancsos, bordós, sárgás árnyalatok. Ezeket a kellemes, meleg színeket hol láthatjuk viszont az őszre hangolt terekben? Nem kell nagy változtatásokra gondolni, elég pár gyertya, 1-2 drapéria, és például egy lámpaernyő ezekben a színekben, és máris őszies a hangulat, melegséget árasztó a lakás.

Látod, nem is olyan nehéz felkészíteni otthonunkat az őszre. Nem mellékes, hogy lakásunk díszítgetése közben lelkünkben is áthangolódunk erre a hűvöskés időjárásra, ami nem is olyan könnyű a hosszú és emlékezetes kánikula után...