Inspiráló lakásirodák – te melyiket szeretnéd?

Ha egy ideje már „hazaviszed a munkát”, akkor biztosan egyre inkább szükségét érzed egy saját, e célra inspirálóan berendezett területnek. Talán fontolgatod a lakásiroda megvalósítását. Ehhez szeretnénk most néhány alaposan átgondolt, jól megtervezett változatot mutatni Neked, hogy kiindulási alapként szolgálhassanak a számodra.

Minimál és intuitív

Egy lakásiroda nem feltétlenül kell, hogy otthonosan lomos legyen. A helyiség, vagy csupán az e célra elkülönített sarok legyen nagyon letisztult, hogy semmi ne vegye el a figyelmed a koncentrációtól, és főleg, hogy ne bosszantsanak a felesleges, oda nem illő holmik. Ehhez ergonomikus bútorok, és nagy kapacitású tároló szekrények, polcok szükségesek. Ha lehetőséged van rá, terveztess a saját cuccaidra szabott szekrényeket, laptop padot, polcokat. Gondold át, hogy mit hol szeretnél tárolni, hogy minden a megfelelő távolságra, gyorsan és logikusan kézre essen.

Első példánkban a tulajdonos fotózáshoz használja a lakásirodáját, ami kellően inspirálóan és praktikusan van berendezve. Az óriási objektívet ábrázoló tapéta a falon mindig ébren tartja a munkakedvét, a szellős és hosszú munkapad pedig biztosítja a teret, ami egy fotós lélek számára a szerkesztő munka közben is nélkülözhetetlen. A natúr színek és anyagok a természetes hangulatot biztosítják számára, és a kontrasztos árnyalatok is jól kifejezik a tág szemléleti spektrumot.

Szabályos rend és kényelem

A szigorú rend nem zárja ki a kényelmes munkavégzést, ha mindennek saját helye van, és az a hely nem a munkapadon található. Ha sok papírmunkát végzel, csak akkor fogsz tudni átlátni a káoszon, és szép rendben, nyugodtan, rendszerezetten dolgozni, ha gondoskodsz a szükségesnél kicsit több tároló helyről az akták számára.

Megjegyzés: Mindig több hely kell a végén, mint amire eleinte számítasz. Ezt már biztosan Te is megfigyelted a háztartás más területein.

Fontos továbbá a kiváló és egészséges világítás is a szemek egészségének megőrzése érdekében. A megfelelő lumenszám és színhőmérséklet mellett a megvilágítás iránya is kulcsfontosságú. A világítás témát fontosságának megfelelően mi is sokszor elővettük már.

A munkasarkok, bármilyen kicsik legyenek is, kiválóan berendezhetők, ha a mennyezetig tartó tároló szekrényekben gondolkodsz. Ebben az esetben mindig legyen láb alatt – most jó értelemben – egy biztonságos kis fellépő, hogy ne legyen még pszichés akadálya sem a gördülékeny munkának. A dolgozó sarkot a lakás egy esténként csendesebb részén érdemes berendezni, ha nincs lehetőség egy szoba önálló „bitorolására”.

A lazítás lehetőségéről is gondoskodj egy pár hangszóró, vagy egy mini cappuccino készítő gép segítségével, ha épp nem szeretnéd hosszabb időre elhagyni a terepet. Eredményes és inspiráló otthoni munkát kívánunk!