Ízléses és biztonságos gyerekfürdőszobák 3. rész: fő a biztonság!

Az előző 2 részben már átvettük, hogy miképp alakíthatsz ki olyan fürdőt, amely a gyerekkel együtt nő és praktikussága mellett jól is néz ki, elkerülve a sablonmegoldásokat.

Vegyük most át, hogy a gyerekek biztonsága érdekében mikre kell ügyelned:

  1. Ha sikerült elkerülnöd a fényes felületű, tükörsima, ezáltal rendkívül csúszós padlóburkolatot, az már fél győzelem. Kicsiknél használj gumiból készült csúszásgátlót a kádba és mindenképp olyan fürdőszobaszőnyeget szerezz be, amely csúszásgátlós az alja.
  2. Minden szülő félelme, hogy a gyermeke leforrázza magát a forró vízzel. Ezt ma már könnyen kiküszöbölheted, ha hőmérséklet szabályzó csaptelepet szereltetsz fel a kádhoz.
  3. A tisztítószereket lehetőség szerint ne a fürdőben tárold, ha mégis, legyenek zárható szekrényben. Ugyanez érvényes a gyógyszerekre, amelyeknek a szakemberek szerint amúgy sem tesz jót a párás környezet.
  4. Újonnan kialakításra kerülő fürdőkben érdemes olyan biztonságos konnektorokat szereltetni, amelyek már eleve gyerekvédelemmel ellátottak. A hajszárítót és egyéb elektromos készülékeket minden használat után tedd vissza a gyerekzárral ellátott szekrényfiókba.
  5. Ahhoz, hogy kényelmesen és biztonságosan elérje a mosdószekrényt, jó darabig fellépőre lesz szükség, ebből különféle magasságú és anyagú modelleket vásárolhatsz, a lényeg, hogy stabil legyen.
  6. Mint minden bútornál, amit gyerekek használnak, itt is figyelj, hogy ne legyenek éles sarkok, ha mégis, vegyél rájuk sarokvédőt. Az ajtóra tegyél ujjvédőt, ami megakadályozza, hogy odacsípjék az ujjukat.
  7. Nem csak ovis korúaknál, az éjjeli fény nagyobb gyerekek fürdőjében is jó szolgálatot tesz, ha sötétben kell kimenniük a WC-re, nem vakítja el őket az erős fény. Még jobb, ha led szalagot szereltetsz a mosdószekrény aljára.
  8. Nem utolsósorban pedig kerüld az erős vegyszereket tartalmazó tisztító szereket, használj helyettük inkább természetes összetevőket tartalmazó termékeket.