Karácsonyi kreatív gyerekeknek 2. Asztali fenyőke

Adventi kézműves sorozatunkkal azoknak a szülőknek segítünk, akik nem a tévé előtt szeretnék tölteni gyermekükkel az egész adventet. Habár mi is szívesebben múlatnánk szánkózással a hétvégéket, nagyon úgy tűnik, hogy ez egyelőre nem fog megvalósulni. Más hobbi után kellett tehát néznünk, Advent táján csak kreatív kézműveskedéssel érdemes foglalkozunk, így az első részben balesetmentes díszgömböket készítettünk gyerekszobába, itt, a második részben pedig cuki asztali kis fenyőket barkácsolunk. Tartsatok velünk!

Asztali kis fenyő tutorial

Az asztali kis fenyőhöz kell:

• egy kis faág-szelet talp, amiben megáll a...
• hurkapálca, amire ragasztópisztollyal ráragasztod a...
• zöld, vagy terrakotta filc fenyőlapokat, amiket...
• papírgolyócskákkal, papír hópelyhekkel díszíthetsz.

Elkészítés lépései:

1. Melegítsd elő a ragasztópisztolyt.
2. Egy A5-ösnél nem nagyobb papírra rajzolj meg ceruzával egy ideális formájú fenyőt.
3. Amikor már tökéletesnek érzed, vágd ki a formát.
4. Fektesd a fenyő alakú papír sablont a filcre, és rajzold körül ceruzával. Vigyázz, hogy a sablon rajzolás közben ne mozduljon el.
5. Ezt még kétszer ismételd meg.
6. Most vágd ki az összesen 3 db filc fenyőt.
7. A faág-szelet talpacskára merőlegesen helyezd rá a hurkapálcát.
8. Ragasztópisztollyal alaposan „lődd” körül az érintkezési pontot, és tartsd mozdulatlanul pár percig, amíg a szilikon megszilárdul, és a hurkapálca stabilan megáll a talpon.
9. Fektess le egy filc fenyő lapot, és a hosszanti tengelyén húzd végig a ragasztópisztolyt.
10. Fektesd rá a hurkapálcát a csúcsuknál összeillesztve.
11. Nyomj ragasztót a hurkapálca jobb oldali tövéhez a filcre, és a fenyő jobb oldalát szintén ragasztózd be teljes felületén. Elég csak vonalasan, de fontos, hogy az ágak szélén is legyen ragasztó.
12. Fektesd rá a második fenyő alakú filc lapot, és ragaszd őket össze a jobb oldalon. A másik oldal nehogy összeragadjon!
13. A harmadik fenyő lapot a már összeragasztott két lap széthajtásával ragaszd rájuk. A fenyő készen áll az asztal díszítésére.
14. Már csak a dekorálás van hátra. Hópehely alakú lyukasztóval készíthetsz díszeket rá, vagy az ujjaid közt összegöngyölt kis színes golyócskákkal dekorálhatod a fenyőt, amiket szintén ragasztópisztollyal tudsz rögzíteni.

„B” fenyő

Kottapapírból vágj ki hosszúkás, magas háromszöget, amit harmonikaszerűen hajtogass meg. Lyukasztóval nyomj a közepére egy lyukat, és fűzd fel a hurkapálcára. Vicces, kis bájos dísz lesz az asztalon.

Ki mondta, hogy ne készíts egy egész fenyőerdőt, és aztán ne ajándékozgasd el a fákat egy karácsonyi jókívánság kíséretében a munkatársaidnak, barátaidnak? :-) Kellemes adventi készülődést!