Karácsonyi terítékek egyszerűen – modern stílusban

Ez a cikk Neked szól ha még elképzelésed sincs, hogy hogy kellene megteríteni a karácsonyi vacsora asztalt. Már unod a hagyományos dekorációt, és valami izgalmassal, újszerűvel, meglepővel szeretnéd elkápráztatni idén a családot. Most pár olyan modern, meghökkentő karácsonyi teríték ötlet következik, aminek Te is örülni fogsz.

A modern karácsonyi teríték színei

Ez a bekezdés cím kissé beugratós, mivel ennek a stílusnak pont az a lényege, hogy nem határozzuk meg a konkrét színkombinációt úgy, mint előző részünkben, a Karácsonyi terítékek egyszerűen – hagyományos stílusban című ötletcsokorban.

Ám itt is kombinációról van szó, tehát a színek harmóniája azért még alapfeltétel. Nem valami szürrealista giccset komponálunk. :-) Az ünnepélyes, nehéz színek jól illenek a minimálhoz, így kiegyenlíti egymást a sokat mondó színvilág és a légies teríték.

Ötletek modern karácsonyi terítékhez:

A szokásostól elütő színű textil szalvéta a tányérok alá már önmagában meglepően hat. A színe legyen markáns, de egyszerű, mint a példa fotón. Itt fekete-fehér sávok váltják egymást. Elegáns, mégsem unalmas.
A zsákvászon futó bevállalósaknak ajánlható karácsonyi szalvéta gyanánt. Egyébként pedig tökéletes az alkalomhoz, hiszen igazi betlehemi istálló hangulatot ad. Nem is áll olyan távol a mi kultúránktól sem, gondolj csak jobban bele. A pajta esküvők már Hazánkban is egyre népszerűbbek...
Fenyőágakra fektetett bútorlap pár toboz dísszel csodás tálalót biztosít a karácsonyi étkek számára.
Ha kevés, de mutatós dekorációra vágysz, piros bogyókkal társított úszógyertyát ajánlunk, ami nagyon látványos és alkalmi dísz lesz. Illetve, ha négy van belőle, akkor még adventi koszorú helyett is az asztal közepére sorakoztathatod. Szép, elegáns, modern látványt kapsz.
A fekete-fehér, egyszerű vonalvezetésű tányérok kombinálása is pompásan kimért eleganciát kölcsönöz a karácsonyi terítéknek.
Egy jól megválasztott asztalterítő geometrikus, semleges alapot ad az ünnepi teríték alá. Nem is gondolnánk, milyen kiválóan kiemeli a lényeget, rávezeti a figyelmet a karácsonyi asztaldíszekre.
A szándékosan egyszerű asztali dekoráción egy gyönyörű, hangsúlyos futó terítő nagyot tud dobni.
Ha már a futóknál tartunk, ilyen hidegben ne vedd a szádon a levegőt... Akarom mondani, az egymást keresztező futók szépen mutatnak, ha színben passzolnak egymással és a nagy terítővel. Esetükben rontja a hatást a sok minta, legszebben egyszínűként érvényesülnek, és elég, ha az egyik mintás hármójuk közül.
Mit szólsz a fekete-fehér-sárga színtrióhoz? Elég vad, de a cikket úgy kezdtük, hogy meglepő és rendhagyó karácsonyi terítékek következnek. Hát, ez tényleg az...
Előzőek tompítva és nemesítve: arany és fekete-fehér. Ők együtt már karácsonyosabb és szívmelengetőbb kombinációt képeznek. A fekete szalag a mi kultúránkban túl gyászosnak hat, bár a fotón az összkép telitalálat.

Úgy alkoss modern karácsonyi terítéket, hogy előbb meghatározod a két fő színt, és a kiegészítő fűszer színt, és az asztali dekoráció vásárlása során szigorúan tartod magad ezekhez. Kreatív, szép karácsonyt!