Készíts nyári DIY gyerekjátékokat

Nyakig benne vagyunk már a nyári szünetben. Kifogytál a gyerek játék ötletekből, és nem örülsz neki, hogy a csemetéd egész nap elektronikus játékokkal akar játszani? Akkor nem vagy egyedül, pár százezer szülőtársad ugyanígy érez. :-) A most következő DIY gyerek játék ötletcsokorral ezen a fájdalmas, globális társadalmi jelenségen szeretnénk kicsit segíteni, méghozzá olcsón és egyszerűen. Gondolom, velünk tartasz... :-)

Célbalövő pálya

Főleg a fiúk kedvenc elfoglaltsága a lövöldözés, mivel a virtuális játékok között is nagy kedvencek az ilyenek. Miért ne lövöldözhetnének inkább a valóságban? Ártalmatlan, szivacsos lövedékkel működő puskák számára építsd meg ezt a két egyszerű és olcsó DIY célba lövő pályát!

1.Egy üres kartondoboz, egy kis fonal, és néhány eldobó pohár kell csak hozzá. A poharakat fejjel lefelé fűzd fel az oldalára döntött kartondobozra, és jelöld ki a különböző lőtávolságokat a doboztól. Az is jó játék lehet, ha előbb alkoholos filccel dinókat, célkereszteket rajzolhatnak a poharakra. A lányok is jól szórakozhatnak, hiszen nem erőpróbáról, hanem ügyességi játékról van szó.

2.Egy OSB lapra ragaszd fel az eldobó poharak alját, és minden pohár mellé rendelj pontszámot. Add meg a szabályt, hogy ne legyen veszekedés, ha többen játszanak: például 5x3 lövésből ki ér el több pontot?

Lufitenisz

A lufiteniszt órákig lehet játszani, és a kisebbeknek is sikerélményük lehet, akik még nem tudnak tollasozni. A felfújt lufihoz egy pár ütőt kell gyártani egy lapos léc és egy papírtányér segítségével. A papírtányért csak a léc végére kell ragasztani, és már kész is, hacsak a gyerekek nem szeretnék dekorálni az ütőjüket. Léc gyanánt egy darab farost lemez is megteszi, csak csiszold szálkamentesre a széleit.

Játssz a színekkel

Bűvöld el a gyerekeket a hajszálcsövesség jelenségével! Egy kis tudomány nem árt a nyár közepére talán már túlpihent gyerekagyaknak. :-) A papírszalvéták közvetítésével összefolyó színek pár nap alatt láthatóvá válnak a középső, harmadik pohárban. A kínai kelkáposzta és a virágok szintén nem tudnak ellenállni egy kis „hajfestésnek”. A gyerekek pedig hadd csodálkozzanak, miközben észre sem veszik, hogy fizikaórát csempésztél a nyári szünetükbe.

Ne add fel, hiszen hosszú még a nyár – szerencsére!