Készíts tündéri kaktuszos dekorációkat

A kaktusz „örökzöld” növény a saját élőhelyén, így a nyári napsütést és meleget juttathatja eszedbe a lassan közelgő hűvös – hideg napokon is. Aranyos kaktuszos dekorációkat fogunk készíteni a következő sorokban, hogy egy kis színt csempésszünk néhány üres polcra, asztalra, sőt ajándék tasakba...

Kavics kaktuszok

A legömbölyített folyami kavicsok tökéletesen utánozzák egyes kaktusz fajták alakzatát. Ezeket különböző méretekben összeválogatva tüneményes kis cserepes kaktusz dekorációt készíthetsz. Lássuk, hogyan:

Szükséged lesz...

  • Körülbelül 10 darab fél tenyérnyi, lapos folyami kavicsra

  • Fél kiló fehér dekor homokra

  • Zöld és fehér akril festékre

  • Egy közepes és egy vékony ecsetre

  • Egy natúr, vagy fekete, vagy fehér kaspóra.

A feladat tulajdonképpen nem nehéz:

A kavicsokat zöldre mázolod, száradás után fehérrel tüskéket festesz rájuk. Ha ez is megszáradt, a dekor homokkal töltött cserépbe szurkálod a kavics kaktuszokat.

Tippünk: Készíts egyszerre 2-3 „adagot”, és raktározd el. Amikor szülinap, névnap következik, a barátnőid biztosan örülni fognak ennek a kedves és mutatós ajándéknak.

Kaktusz poháralátét

Bájos dekoráció az étkezőasztalon, egyben hasznos és praktikus alátét teáscsészék alá. 5-7 mm vastag sötétzöld filcből, vagy szivacslapból kivágott körlapokból indulj ki. A körlapok átmérője 8 centiméter. Készíts kis, egyforma bevágásokat minden körlap szélére. Ezek segítségével „építhető fel” a kaktusz. A legalsó kaktusz elemet ragasztópisztollyal ragaszd bele egy perselyszerűen metszett műanyag körlapba, amit végül szintén ragassz be a cserépbe.

Egyik sem nehezen elkészíthető, de mindkettő mutatós kaktusz dekoráció. Te melyiket készítenéd el? Vagy melyiket fogadnád el szívesebben?