Készítsd el kreatívan a házszámod

Mi is lehetne kifejezőbb egy házon magánál a házszámnál? Ha szeretsz kézműveskedni, próbálj ki az alábbiak közül egy DIY technikát, amivel saját magad készítheted el a házszámodat. Többféle stílust fogunk most bemutatni, hogy mindenki megtalálja a szívének kedves „életérzést” a házszámot illetően is.

Nem mindennapi Vintage házszám

Ízléses, ugyanakkor kifejező és vidám házszám készítési technikát mutatunk be elsőként. A házszám alapot illetően a vintage-hez nagyon illenek a pasztell színekre festett deszkák. Ha kör alakot alkotnak, az még jobban feldobja az összképet. Nagyon aranyos ötlet, hogy minden deszka más színű. Egy rövid, de beszédes szöveggel is kiegészíted. Magát a számot festheted is a stílushoz leginkább illő leginkább fehérrel, vagy lapos, fából kivágott változatot is alkalmazhatsz. Ezt is ajánlatos fehérre festeni a vintage jegyében. Ha készen vagy, már csak csiszolópapírral kell megdörzsölni, és készen is van a hamisítatlan vintage házszám.

Függő számok

Íme egy ötletes és látványos DIY megoldás azoknak, akik frissen vakoltak, és sajnálják összefurkálni a házfalat. :-) Nem csak a házfalon, vagy a kerítésen létezhet házszám, amint látod. Egy szép kovácsoltvas állványra is elkészítheted a kis táblácskákat, karikákkal rögzítve. Ráadásul amolyan „ranch-es” hangulata is lehet, ha saját magad készíted el fából az állványt is.

Elegáns minimál házszám virágtartóval

Egy minimál stílusú házszám nem feltétlenül unalmas, ha egy pici virágtartóval kombinálod. Te is elkészítheted DIY technikával. A rézből készült házszámokat ugyan vásárolni kell, de a virágtartós alapot talán még egyszerűbb elkészíteni, mint a vintage változatot: a fa lapocskákból készült idomokat összeragaszthatod, és miután szép simára csiszoltad, fesd le táblafestékkel a felületeket. Máris fém hatást kaptál.

Játssz az árnyékokkal

Van falvilágítás a házadon? Akkor ezt ki ne hagyd, nagyon poénos megoldás, ha az árnyékkal írod ki a házszámot. Pofonegyszerű, és dekopírfűrésszel is magad is nekiláthatsz: a vízszintesen felragasztandó lapból a számjegyet vágd ki. Emlékezetes érdekességet kreálhatsz így a házfalra.

Neked melyik DIY házszám készítési technika tetszett meg annyira, hogy kedvet kaptál a megvalósításához?