Kis kedvencek titkos szobái – ötletek gazdiknak a lábtörlőn túl

Mindenkinek szüksége van intim térre, nemcsak az embernek. Kis kedvencednek is jár egy saját kuckó a lábtörlőn túl. Ma kutyus gazdik számára tartogatunk egy kis inspiráló nézegetni valót. Ugorjunk is a közepébe: hol lakhat egy benti kutya?

Kutyakuckó a lépcső alatt

A beltéri lépcső alatti teret köztudottan ruhák, könyvek tárolására szoktuk használni, beépíteni. Akinek viszont kutyusa van, páratlan birodalmat építhet ki neki, ahová szükség szerint be is lehet őt zárni, ha például vendég, vagy szerelő jön, aki tart az állatoktól. Kedvenced még ezt a merényletet sem fogja felróni Neked, mivel a járkáláshoz, nyújtózáshoz elég nagy a rendelkezésére álló tér a lépcső alatt.

Szabad ki-bejárás

Van, hogy a kutyusnak szabad ki- és bejárása van a szobájába/ketrecébe saját ajtaján keresztül. Neked ekkor gondoskodnod kell a hőszigetelésről és a szélfogóról. A kutyus számára ezzel a megoldással olyan szintű paradicsomi szabadságot adsz, hogy szinte egyenrangú családtagként kezelheted őt. Ez a lehetőség persze csak kimondottan szófogadó, vagy segítő kutyák esetében járható út.

Kutya a szekrényben

A szekrénybe rejtett kutyaszoba a lehető legkönnyebb és legolcsóbb variáció. Hiszen rendelkezésre áll a kis kredenc, vagy a nappali szekrény egyik alsó eleme. Ha ezek egyike sem szabadítható fel a kutyus számára, akkor még mindig ott van az előszobai, vagy fésülködő asztal alatti tér, amit egy dekoratív függönnyel kitűnően álcázhatsz.

Vannak, akik közös bútort készíttetnek a saját holmijuk és a kutyus kuckója számára. Ezek a bútorok - praktikusan az alsó rekeszben - alvóhelyként szolgálnak a kedvencük számára. A felső szinteken pedig bármi más tárolható, de főként a kutyusos kellékek elhelyezését pipálhatod ki vele.

Elképesztő módon az emelt franciaágy alatti kellemes méretű térben szépen ellakik akár egy nagy testű dalmata is.

Neked van kutyád? Bent él veletek? Melyik titkos kutyaszobát választanád neki?