Különleges lakberendezési kellékek tükörből

Sok lakberendezést kedvelő ismerősünk szájából hallottuk már: „imádom a tükröket!” Ez a kijelentés valószínűleg az egész civilizált világban uralkodik, hiszen kismillió-féleképpen bedolgozták már a lakberendezők, belsőépítészek a tükrös dekorációkat, használati tárgyakat a terekbe. Most a tükrök eme csillogó világából mutatunk pár szokatlanul látványos ötletet.

Tükrök a falon

Alapvetően a falra szoktuk tenni a tükröt, hogy megnézhessük benne az arcunkat, fizimiskánkat. Ezek a tükrök is alkalmasak erre, ám jóval többet turnak a tükör puszta funkciójánál. Elkápráztatják a gazdájukat. A fotókon láthatod, hogy a legegyszerűbb geometriai formák fantáziadús összeépítésével hallatlanul látványos tükörkompozíciók születhetnek. Puszta négyzetek összekombinálásával drágakőszerű tükördekorációt kaphatunk.

Ellentétes anyagok egy tárgyban

Kiváló ötlet, ha a tükröt más anyagokkal ötvözik a tervezők. Ha az ötvözött anyagok éppen az ellenkező tulajdonságokat hordozzák, akkor születnek a legizgalmasabb tükör csodák. Egy jó példa erre az első képen látható rojtos tükör. A tükör felső fele egyetlen, íves félkör, míg az alja egy szögletesen nyírt, lágy, sok-sok szálból álló, könnyed rojt. Ezt a két anyagot sehol máshol nem találtuk összekombinálva egyetlen tárggyá.

Tükör a plafonon

Fotóinkon nem egyszerűen a tükör síkját változtatják meg a tervezők. A mennyezeten egészen máshogy alkalmazzák a tükröt. A több száz lelógó keretezett tükör lapocska egy patinás hotel halljának egyedi és felejthetetlen dísze lehet.

Igen dekoratív, sőt hasznos lakberendezési ötlet az is, ha különleges lámpatestté állnak össze a tükör síkidomok. Az ötlet nagyszerű, amennyiben nem akarjuk színhordozóvá tenni a mennyezeti függesztéket, hanem csak a térben megjelenő színeket szeretnénk hangsúlyozni. A tükör lámpa csillogásával emellett pompát is csöppenthetünk a térbe.

Poligonális tükrök

A sokszögű, 3 dimenziós lakberendezési tárgyak ma virágkorukat élik. Nincs ez másképp a tükrökkel sem. Tükör kereteket, sőt egész tükör felületeket törnek meg a szögek, így a színeket és a csillogást mindenhová árasztják a térben, a tükrök szerelmeseinek nagy örömére.

Tükrök és tükrök, egyre többféle lakberendezési dekorációként. Ez az új trend egy megunhatatlan, örök használati tárgy újjászületése.