Lakberendező, belsőépítész, enteriőrtervező... Mi a különbség?

Enteriőr szakmák

Lakberendező, belsőépítész, enteriőrtervező... Árnyalatnyi különbség van köztük, és a határ össze is mosódik. Igazából egy kis szóelemzés segít rájönni, hogy melyik mit is takar leginkább.

 

A lakberendező

 

A lakberendező szó „lak” eleje arra utal, hogy ő inkább lakótereket tervez, „berendező” létére a meglévő falak és egyéb, már készre épített gépészet, elektromos hálózat adottságai között. A terek funkcióján nem változtat, hanem kihozza belőlük a maximumot a legújabb trendek, anyagok, színek segítségével, és praktikusan élhet, ugyanakkor ízléses, divatos, elegáns lakótereket alakít ki terveiben. Eredetileg. A reális helyzet azonban az, hogy a mai profi lakberendezők nemcsak a lakóterekhez értenek, hiszen sokszor nem lakótér jellegű helyiségek kialakítására is felkérik őket. Ők már ...

 

Enteriőrtervezők

 

Az enteriőr tervező szakember, vagy enteriőrtervező művész alkot. A francia „interieur” (ejtsd: enteriőr) szó belteret jelent, tehát mindazt, ami a falakon belül van. Éttermeket, közintézményeket, szállodákat, üzlet belsőket, ügyféltereket, filmek - fotózások tereit tervezi meg, miliőt, hangulatot varázsol, mondanivalót ad vissza a vizualitás eszközeivel.

 

Belsőépítész

 

Az ő keze messzebbre elér, mit az eddig bemutatott kollégáié. Ő hozzányúl a terek funkciójához, a megépített falakhoz, az adott, vagy általa megtervezendő gépészeti, és elektromos rendszerhez.

Az ő munkája nyomán építési törmelék bőven keletkezik, komolyabb átalakítások megtervezését rábízhatod. Az Ön ízlése, kívánságai életmódja szerint tervezi meg a leendő tereit. A belsőépítést szakember építészeti tanulmányai folytán a teljes képet átlátja, és statikai, elektronikai, energetikai ismeretei révén nagy volumenű és kedvező irányú pálfordulásokat képes generálni az Ön lakása, családi háza főfalain belül. Míg a lakberendező lámpát választ, a belsőépítész világítási rendszert tervez. Az enteriőr tervező például tapétát javasol, a belsőépítész komplett és eredeti falburkolat ötletével áll elő.

 

Tehát Önnek kell eldöntenie, hogy milyen mértékű változást szeretne elérni tereiben. Ezután fel kell mérnie, hogy ez mekkora munkával, átalakítással, azaz porral, törmelékkel fog járni. Ezen ismertető után már tudni fogja, hogy kit keressen. Ha segítségre van szüksége ebben, írjon nekünk, és mi összehozzunk Önt az enteriőr szakmák a legjobbjaival.

Szakemberek a témában