A legütősebb színpárosítások feketével, nem csak bevállalósoknak

Mit gondolsz, miért gondolják a lakberendezők, hogy a feketével nem lehet mellényúlni, ha karakteres vagy elegáns berendezést szeretnének?  Elsősorban sokoldalúsága miatt kedvelik, hiszen bármilyen stílusú enteriőrben megállja a helyét, akár bútorként, kiegészítőként, vagy falszínként alkalmazva. Ez utóbbit magad is könnyen elkészítheted, nem igényel semmi speciális készséget: táblafestékkel könnyen feldobhatod a konyha, előszoba, vagy a gyerekszobák egy részletét.

Nem érdemes kizárnod ezt a sötét színt a berendezés tervezése során, hiszen nincs olyan szoba, amely kizárná használatát, csupán a megfelelő arányokra kell figyelned! Ha csak mértékkel veted be, könnyen elkerülheted a fekete térszűkítő tulajdonságát.

Tarts velünk, hogy megnézzük, mely színpárokkal lehet a leginkább szemet gyönyörködtető hatást elérni!

  1. Adj hozzá élénk színeket! Citromsárga, piros, pink, türkíz, élénkzöld közül választva dinamikus, friss, vagy éppen eklektikus, illetve akár játékos hatást is elérhetsz. Elegáns enteriőrökben csak kiegészítők szintjén használd, apróbb színfoltokként. Gyerekszobában már apróbb bútorokat is választhatsz ezekből a színekből, de itt sem érdemes túlzásba esni, hiszen a sok játék önkéntelenül is színesít a szobát.
  2. Párosítsd nyersfa-, illetve fehér bútorral, felületekkel! A legtöbb modern vagy skandináv enteriőrben egymással karöltve köszönnek vissza, ami nem véletlen: időtlen és letisztult hatást kelt. Tulajdonképpen a fehér is egy élénk szín, amely kontrasztossá teszi, a nyersfa pedig kellően „puhítja” hatását.  Nyugodtan bevethető bármelyik szobában.
  3. Egészítsd ki fémmel, betonnal! A fekete szín nagyon jó háttérül szolgál a manapság oly nagy előszeretettel használt fém kiegészítőknek, függetlenül attól, hogy az hideg hatású ezüst, vagy meleg hatású arany/ réz színű. Betonnal való párosítását a minimalista stílusú berendezés kiegészítéseként ajánljuk, mely remekül kiemeli a annak puritánságát.

Biztosabb kezűek akár keverhetik is a fentebb felsorolt elveket. J Sok sikert, állj neki kikísérletezni a neked leginkább tetsző változatot!