Mai építészeti csodák a délutáni jegeskávé mellé

Ha a nyári fullasztó melegben jólesne egy kis borzongás, nézd meg a most következő összeállításunkat! Meghűl a vér az ereidben, ha megismered ezeket a pihent elmékből kipattant építészeti alkotásokat. A második kettőt talán még Te is elkészítheted.

Óriás tükör korong a kertben

Tükörből, üvegből, vagy tükröződő acélból készült a kerti óriás korong? Egy bizonyos, ezt a kertszobrászati alkotást folyamatosan tisztán kell tartani a tökéletes látvány érdekében. A hatás csak ekkor marad Alice csodaországába illő. A csillogó tükör origami ló szintén elképesztő kerti építészeti látványosság. Vérfagyasztó lehet egyszer csak meglátni egyiküket egy kertben élőben...

Átlátszó emberek

A koffereket cipelő bronzemberek 70%-a hiányzik, ezért kerekedik a szemünk, hogy jól látjuk-e, amit látunk, és hogy egyáltalán mit is látunk pontosan!? Olyan helyekre érdemes állítani őket, ahol vétek eltakarni a szép panorámát.

Halcsontváz a víztükörben

A víztükör segítségével is elmés kerti alkotásokat készíthetünk. Csupán egy kerti tó, és pár egyenes ág szükséges hozzá. Ami az igazi értéket adja a „halcsontváz a víztükörben” kerti csoda esetében, az maga az ötlet. Nem is kell magyarázni, a feladat egyértelmű. Az egyenes ágakat úgy kell beleszúrni a tóba, ahogyan a kép alsó felét letakarva láthatod. Mondtuk, hogy lesz, amit magad is megvalósíthatsz a saját kertedben. A gyerekekkel egy egyszerű pocsolyában is elkészíthetitek ezt az érdekességet hurkapálcákkal. Amilyen csapadákos az idei június, nem is kell őszig várni vele.

3D-s képek csavarokból

A világszenzációt alkotó eredeti ötletet magad is megvalósíthatod a garázsban. Persze neked nem egyből fotorealisztikus portrékkal kell kezdened. Egy falból kiálló kocka, vagy más egyszerű forma már első nekifutásra sikerülhet. Fontos, hogy csillagfejű csavarokkal dolgozz, mert ezeknek a lapos és terebélyes teteje összefüggőbb felületet tud képezni. A fejek festésével művészibbnek hat az alkotás, de a csavarok eredeti színét meghagyva minimál, ipari stílusú csavarképeket készíthetsz. Irtó kreatív tevékenységet találtál kamasz srácoknak a nyári unalom ellen.

A hátborzongató építészeti alkotásokkal szerettük volna felüdíteni kissé a 35 fokban fővő agytekervényeiteket. Sikerült?