Mesebeli gyerekszobák a tetőtérben

Ugye egyetértesz, hogy van valami különleges, kuckós hangulata a tetőtéri gyerekszobáknak? Ha nektek is kis alapterület áll rendelkezésre, érdemes felfelé terjeszkedni! Megfelelő hő-, és hangszigetelés után szuper játszó-, vagy hálószoba jöhet létre a tetőtérben. Bár néha nagy kihívást jelenthet a bútorozásuk, mégis óriási lehetőségek rejlenek bennük.  A hátrányt könnyen előnnyé változtathatod, hogy egy eredeti és különleges tetőtéri szobát alakíts ki a gyerekeknek okos térszervezéssel.

Hogyan oldjátok meg a tárolást?

A ferde tetősíkok, zegzugok számos lehetőséget kínálnak a beépítetett bútoroknak, amelyek rengeteg holmit elnyelhetnek. Izgalmas látványt nyújthat néhány függeszthető tároló is, melynek rekeszeiben könnyen osztályozhatók a különféle apróságok. Ha a tetősík magassága engedi, komódok, alacsonyabb szekrények is elférnek.

Szuper alvókuckók:

Az ágy elhelyezéséhez szintén jó apropót biztosítanak a tetőtér ferde falsíkjai. Kuckósíts függönnyel, baldachinnal, térbe állított bútorral, vagy készíttess beépített ágyat, amely sátorként veszi körbe az alvó gyereket. Ne feledkezz meg az ágy alatti fiókos tárolók kialakításáról!

Fényes lehetőségek tanuláshoz, alkotáshoz:

Az asztalt általában az ablak elé helyezzük, vagy arra merőlegesen, de ebben az esetben fontos, hogy vedd figyelembe, hogy jobb vagy balkezes használja-e majd, hogy a megfelelő irányból érkezzen a fény. 10 éves kor alatt érdemes az ablakkilincsre biztonsági zárat helyezni a balesetek megelőzése érdekében.

Számtalan játéklehetőség:

Ha látszó gerendák vannak, akassz rájuk beltéri hintát, tornagyűrűt vagy kötéllétrát.  A gyerekek imádnak építeni mindenféle várakat, sátrakat, stb., amelyre tökéletes hely a tetőtér, hiszen így a rendetlenség rejtve marad.