Mutatjuk, hogyan építs kerti szalonnasütőt

Egy kerti szalonnasütés, avagy újabban barbecue grillparti :-) szépen összehozza a kollégákat, szomszédokat, rokonokat. Egy nyári estén nincs is ennél kellemesebb elfoglaltság egy jó társaság számára. Hadd mutassunk a sütögető hely kialakításához egy rém egyszerű és olcsó DIY módszert, mellyel fél nap alatt vendégfogadásra készen állhat saját, egyedi kerti grilleződ.

Egyedi kerti szalonnasütő, grillező hely előkészítése

1. Egyedi méret

Első lépésként határozd meg a DIY kerti sütögető méretét. Ehhez rakd ki az első téglasort egy derékszög segítségével, és 5 cm mélyen jelöld egy lapát élével a határait.

2. Sekély meder

A téglák eltávolítása után a bevágott határok között készítsd el a medret a szalonnasütő számára. Az előbb megadott 5 centiméteres mélység elég lesz ahhoz, hogy a fű helyett közvetlenül a földre építkezz.

3. Zúzalék ágy

Miután meggyőződtél a meder vízszintességéről, kőzúzalékból készíts ágyat a tűzrakóhely számára. A zúzalékot locsold át és döngölővel tömörítsd.

4. Falazás

A meder készen áll a falazásra. Az első sor helyre illesztése után kötésben rakd fel a többi téglát is három sorban. Ha az építmény tökéletesen áll, bontsd vissza, és csemperagasztóval rakd őket újra a helyükre.

5. Bélelés

Lapos samott elemeket használj a béleléshez. Állítva rakd őket a falazat belső oldalára szorosan egymás mellé, és szintén ragasztással rögzítsd. A keletkezett medencét töltsd félig kaviccsal, és már készen is van az egyedi, saját készítésű tűzrakó helyed.

Már csak tűzifáról és sütnivalóról kell gondoskodnod. Ugye milyen egyszerű, esztétikus és gyors megoldás? Ráadásul töredék áron sikerült megépítened kerted egyik gyöngyszemét. Gratulálunk!