Sokoldalú befőttes üvegek a ház körül

Nem tudunk elégszer rácsodálkozni, hogy a legegyszerűbb tárgyakat milyen sokoldalúan használják egyesek. Csak pislogunk, amikor látunk egy-egy „magától értetődő” ötletet bizonyos háztartási kellékek használatával, bár nekünk sosem jutott volna eszünkbe. Most a befőttes üvegeket vesszük elő, hogy ma is elcsodálkoztassunk Téged. Sőt, mit több, hogy arra inspiráljunk, hogy ezt mondd:

  • Ezt én is meg tudnám csinálni, ha hazaérek, ki is próbálom!

Úszógyertya a citrussal töltött befőttes üvegben

Az első ötletünk azért nagyon bájos, mert meghagyja a befőttes üveg eredeti funkcióját, emellett egyidejűleg ki is lép abból. A citrussal, fenyőágakkal és vízzel töltött üvegek gyönyörűek, és vitalitástól duzzadók. A tetejükön trónoló kecses úszógyertyák pedig azonnal megváltoztatják a funkcióját. Remek asztali dekoráció vendégségekhez, hiszen étvágygerjesztően gusztusos kompozíció is egyben.

Rovarcsapda

A következő ötletünk biztosan elveszi az étvágyadat: a befőttes üveg rovarcsapdának is kitűnő. Ha sikerül eltalálnod a megfelelő méretű lyukat például egy csavarhúzó segítségével, a legyek befelé még könnyedén belesétálnak, kifelé viszont nincs menekvés a kupak behajló sorja miatt. Valamilyen édes, csalogató trutyi kell bele, hogy a rovarok odataláljanak, majd pedig önszántukból belemásszanak.

LED-es világító üvegek

Jó hír számodra, hogy a karácsonyfaizzó füzért nyáron is bevetheted? A képen látható módon tömd meg a LED-es izzókkal a kilyukasztott tetejű befőttes üvegeket, és akaszd fel, mint a lufikat. Nagyon kellemes esti látványvilágítás a szobában, vagy a teraszon. Azért lényeges, hogy LED-es füzért használj, hogy ne melegedjen fel a zárt üvegben az elektronika. Más kikötésünk nincs. :-)

Szúnyogriasztó olajlámpa

A befőttes üvegbe citronella olajkeveréket tölts a szúnyogok távol tartása érdekében. Ezt a számunkra kellemes illatot ők fenyegetőnek érzik, és messzire elkerülik. Az erkélyre, teraszra ne aprózd el az adagot, töltsd mindjárt 7 deciliteres üvegekbe a szérumot, és lyukaszd ki a befőttes üveg tetejét a borszeszégő kanóc számára. Amint meggyújtod, szabad téren is hadat üzensz a vérszívóknak.