Tippek a szemet gyönyörködtető szürke babaszobákhoz

Hosszú évek óta tartja magát a szürke, mint divatszín a lakberendezésben is, mégis sokan ódzkodnak a használatától. Kisbabád kuckójának dekorálása során valószínűleg nem ez a szín jut először eszedbe…

A szürke, mint semleges szín remek alapul szolgál a gyerekek szobájába, ahol a sok játék, mesekönyv és egyéb holmi amúgy is kellően színesíti az összképet. Akik első gyereküket várják, azoknak az sem mellékes szempont, hogy ha a kistesó más nemű lesz, mint az első baba, akkor sem kell teljesen új babaszobát kialakítaniuk, elég csak a színek erejével áthangolni azt. Ahol pedig már eleve kisfiú és kislány is van a családban és megosztoznak a gyerekszobán, ott remek közös nevező, kiindulási alap lehet.

Tarts velünk, adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz csodaszép babaszobát ezzel a kevésbé megszokott szín segítségével!

  1. Használd falszínként, a kiságy mögötti falon! A fehér vagy fa színű kiságyat remekül kiemeli a szürke háttér. Akassz fölé vidám, élénk színű képeket!
  2. Rendezd be szürke bútorokkal! Ebben az esetben segítségedre lesznek a hangulatos pasztell falszínek. Nem fontos, hogy a bútorok mindegyike szürke színű legyen, elég, ha egy nagyobb, fiókos komódot vagy egy polcos tárolót választasz ebben a színben, vagy szürke huzatot varratsz a szoptatós fotelre.
  3. Alkalmazd kiegészítők terén: lehet ez egy szőnyeg, sötétítő függöny, lámpa, kisebb polc, pléd is.
  4. Tedd játékossá minták segítségével! Csíkos, csillagos, pöttyös, állatmintás, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

Reméljük sikerült rávilágítani, hogy megfelelően alkalmazva sem rideggé, sem komorrá nem teszi a gyerekszobát!