Tiszta és kellemes illatú állatbarát otthon: tippek és trükkök

Házi kedvenc nélkül élni lehet, de nem érdemes- vallják sokan. Azonban hiába szeretsz egy állatot és viseled gondját a lehető legjobb tudásod szerint, néha bizony kellemetlen szagok terjenghetnek otthonodban. Tippjeink segítenek a tiszta és kellemes illatú állatbarát otthon kialakításában.

  1. Saját fekhelyhez való szoktatással többnyire elérheted, hogy a kutya, vagy cica ne a kanapén feküdjön. Ha mégis, megoldás lehet, ha egy takaróval jelölöd ki a számára fenntartott helyet.
  2. Semleges tisztítószerrel és forró vízzel tisztítsd az állat tálkáit legalább hetente egyszer! Győződj meg róla, hogy romlandó ennivalót nem hagyott benne, mert az könnyen büdössé válik, főleg meleg időben, vagy fűtésidényben. Legyen mindig elegendő friss víz bekészítve neki!
  3. Szagok ellen természetesen szódabikarbónával: ez a minden háztartásban fellelhető sokoldalú szer nagy segítségedre lehet többek között a kellemetlen szagok közömbösítésében.  Ne feledd: a finom illatú légfrissítők vagy gyertyák csak ideig-óráig képesek elnyomni az állatoktól származó szagokat. Használhatod padlóra, kárpitra (előtte végezz egy próbát kevésbé feltűnő helyen), házi kedvenced kosarába, illetve legtöbb holmijához. Általános szagtalanításért tegyél belőle egy kis tálkába és hagyd a konyhapulton vagy nagyszobai polcon. Az alomba is szórhatsz belőle egy jó adaggal.
  4. Kedvenced játékainak tisztításáról se feledkezz meg! Ha szereti a plüssöket, mosd ki gépben, a többi játékszert pedig tisztítsd semleges tisztítószerrel! Tisztítás előtt mindig ellenőrizd, hogy nem rágta-e szét, hiszen a levált kis darabkák nemcsak mosógépben okozhatnak gondot, de az állat könnyen félre is nyelheti azt.
  5. Ha a kicsi állatot még csak most szoktatod szobatisztaságra, a vizeletfoltokra is tehetsz belőle: először itasd fel a nedvességet, majd szórd be szódabikarbónával és ha megszárazd, töröld fel a felesleget. Ha a szőnyegre piszkított, mindig ellenőrizd, hogy a szőnyeg alatt nem maradt-e nedvesség, főleg, ha laminált vagy fa padló van alatta. Vizeletfoltok takarításához gőzölős tisztítót csak hidegburkolaton használj!