Tükör falak újra divatban – válassz egyet

Csillognak-villognak, dupláznak, nagyítják a teret, színsemlegesek. A tükör sosem fog kimenni a divatból, de mindig születik új design. Most megmutatjuk Neked a legújabb tükör fal divatot. Azonban ne keress szenderdeket, minden design megoldás más és más lesz. Abban az egyben azonban hasonlítanak, hogy bátran, kreatívan, és újabban darabokban alkalmazzák a tükör elemeket...

Tükör fal elemekből

A fazettázott (szögben lecsiszolt szélű) tükör elemek fokozzák a csillogást azáltal, hogy megtöbbszörözik a fénytörő felületet. A divatosan minimál stílusú derékszögek fantáziadús elrendezése vonzza a tekintetet, és akár percekre leköti a figyelmet. Mivel minden egyes centiméterről változik fénytörés, és gyakorlatilag mozog benne fény, megunhatatlan dekorációt kapsz a használatával. Apropó dekoráció. Egy valóban hatalmas díszítő elemről beszélünk a lakásban. Olyan fő attrakcióról, ami semennyi helyet nem von el a tértől. Ezt a dicséretet még kifelejtettük a bevezetésből. :-)

Hiányos tükör fal – optikai trükk

A tükör elemek bizonyos szabály szerint történő hiányos felrakása még trükköt is rejthet. Ha nincs elég tükör felület a tükörképünk felismeréséhez, tűnhet úgy, hogy a szoba a túloldalon tovább folytatódik. A látszólag szabálytalanul felrakott kompozíció dinamizmust, szabadságot tükröz a lakók attitűdjében, ami valószínűleg nemcsak a design tekintetében jelentkezik az életükben.

Ugye milyen kifejező lehet akár már pár tükör elem tudatos alkalmazása is?

Tükör fal 3 dimenzióban

A tükörfal elemei szöget is bezárhatnak a fal síkjával. Ekkor olyan tükörképet kapunk, hogy úgy érezhetjük magunkat, mint Alice tükörországban. Nem tudhatjuk, merre van az egyenes, a fel és le... Valóságos varázslatot élhetünk át minden alkalommal, amikor a 3 dimenziós tükör fal közelébe lépünk. Enyhébb változata a szédítő jelenségnek, ha a tükör lapokat egymásra ragasztjuk, és a szögben nem, csak a rétegekben alkalmazunk eltéréseket.

A tükör négyzetmétere ráadásul nem is drága. Válassz otthon egy szabad falfelületet, és akár ennek a cikknek a galériájából egy fotót. Mutasd meg egy jó nevű üveg és tükör készítő műhelyben, ahol fazettáznak is. Bizonyára a felrakásban is fognak tudni segíteni. Sok örömet kívánunk otthonod új design eleméhez.