Intelligens házak – Világításvezérlés

Hogyan tetézheti háza alaposan átgondolt világítórendszer terveit távirányítással, automatizálással?

Programozott világítás

Új házának nagy nappalijában számos változatos fényforrásra lehet szüksége. Az általános és funkcionális világítások arzenálján túl Ön ma már szintén rengetegféle változatot talál a hangulat- és dekor világítás megoldására is. Innovatív és praktikus lehetőség ezek áttekinthető kezelésére egy fali gyűjtő panel, vagy távirányító alkalmazása.

Ezek nemcsak egyesével, hanem előre beprogramozott és funkció szerint elnevezett „csokorban” is működtethetik a fényviszonyokért felelős elektromos készülékeit. És itt nemcsak a mesterséges, hanem a természetes fényforrásokra is gondolunk! Hogyan? Már mutatjuk is!

Képzelje el!

  • Verőfényes délelőtt szeretne a családjával megnézni egy nyaralási videót. Ön előre beprogramozta a családja által ilyen estekben kedvelt fényviszonyokat például „nappali házimozizás” címmel. A helyén ülve csak megnyomja a távvezérlő „nappali házimozizás” gombját, és megtörténik a fényviszonyok aktualizálása: a redőnyök leereszkednek, háttérvilágítás halványan bekapcsol, a házimozi rendszer szintén aktiválja magát. Ön ugyanezzel a távvezérlővel megkeresi a műsort, és már nézik is a videót, amiről fél perce még csak beszélgettek.
  • Már ágyban van és szinte alszik, de hirtelen mégis eszébe jut, hogy a gyerekek talán égve felejtették a lámpát. Csak a távvezérlőig kell nyúlnia egy ellenőrzésért, majd egy kattintás és már aludhat is tovább. Nem kellett félbeszakítania pihenését.
  • A gyönyörű, programozott rejtett világítású kert az érkező vendégeket automatikusan fogadja a szép látvánnyal, amit érkezésük előtt negyed órával bekapcsolni programozott. Pár nappal ezelőtt Ön már elvégezte az időzítési műveletet, hogy a vendégfogadás előtt csak a terítéssel, és a frissensülttel foglalkozhasson.
  • Ha kisgyermekei vannak, általában gyakran előfordul, hogy éjszaka fel kell kelnie. Azonban nem szeretné kiverni az álmot sem az Ön, sem a kicsik szeméből. A mozgásérzékelős, hangolható erősséggel világító diszkrét irányfények épp ott világítanak, ahol Ön jár. A már járni tudó gyermekek is félelem nélkül, biztonságosan közlekedhetnek a „sötét” házban. E takarékosan működő megoldással a lépcsőn való esetleges megbotlásokat, komolyabb baleseteket is megelőzheti.

 

Kreatív világítási lehetőségeinek csak a fantáziája, és persze a pénztárcája szabhat határt, a technikai háttér ugyanis szinte tökéletesen teljes. Azért csak „szinte”, mert az folyamatosan fejlődik, és sosem fogja kimeríteni saját lehetőségeit. Miért? Mert az ember kényelem iránti vágya túlmutat a technika mindenkori határain.