10+ szuper DIY ötlet az esküvői ültetésrendhez

Már alig várod, hogy kimondhasd a boldogító igent a népes vendégsereg előtt, az ültetésrenddel kapcsolatos bonyodalmak azonban kikészítenek? Csak semmi pánik! Ügyes szervezéssel és DIY inspirációnkkal könnyen helyére kerül minden vendég és az esküvői ültetésrend látványelemként is funkcionálhat.

Amennyiben egy nagy U vagy E alakú asztal együtteséhez ülnek le a vendégek, akkor többnyire kis névkártyákat szokták használni a terítékek mellett. Ha elég hely áll rendelkezésre, akkor választhatjátok azt a megoldást, amikor is a főasztal mellett a vendégeket több, nagyméretű körasztalhoz ültetik le. Ebben az esetben az estleges sértődések és kellemetlenségek megelőzése érdekében mindenképp javasolt egy ültetésrenddel segíteni az esküvői meghívottaknak a helyek elfoglalásakor.

A bejárat előtt, illetve ahol az üdvözlő italokat sorakoznak, érdemes elhelyezni az egész teremre vonatkozó ültetésrendet. Így amíg a vendégek az italokat kortyolgatják, lehetőségük van azt tanulmányozni.

Ültetési „tabló” változatai

A legelegánsabb, ha az egy asztalhoz kerülő vendégek nevét egy képkereten belül soroljuk fel, legfelül az asztalszám feltüntetésével és ezeket a kisebb képkereteket helyezzük el egy nagy kereten belül. Nincs szükség drága keretekre, sőt még egyformának sem kell lenniük, lényeg, hogy színük, stílusuk passzoljon az esküvő design-jához. A képkereteket később elajándékozhatjátok a közeli családtagoknak, természetesen már a friss esküvői képpel együtt. Az ültetési tabló kerülhet egy állványra, de lehet falra felfüggesztett, vagy falnak támasztott is.

Játékosabb változata, ha az ültetésrendet több, a nagy keretre kifeszített zsinegre rögzítitek a hobbiboltokban kapható facsipesz segítségével. A kivitelezésének csak a fantázia szabhat határt: lehet családfa, szalaggal díszített, színes apró borítékokra emlékeztető, de akár úgy is megoldhatjátok, hogy minden asztalt egy cserép virág képvisel és a cserépbe apró kis jelölőkre kerülnek fel a nevek.

Nagyon eredeti megoldás a vintage szerelmeseinek, ha egy régi, osztott ablakra kerülnek fel a nevek. A keret egy bájos virág girlanddal díszíthető tovább.

Asztalok számozása igényesen

Az asztal száma szintén kerülhet képkeretbe, mécses tartóra, vázának támasztva csillámporral díszített habkartonból, vagy egyszerű táblaként a virágok közé tűzve.

Jó mulatást!