3D-s faldekor: az új trend gyöngyszemei – első válogatás

Mihez kezdj, ha meguntad a sík faladat? Mutatunk pár 3D-s, térbeli opciót erre, hiszen ez az irányzat ma egyre divatosabb. A falakon változatosabbnál változatosabb térbeli dekor elemek jelennek meg, ezekből adunk ma ízelítőt, kedvcsinálót. Csak tudj majd választani... :-)

Színes fa kockák a falon

A különböző, eltérő méretű kis kockák nagyon barátságos, otthonos közeget teremtenek. A fa akkor a legszebb, ha látszanak az évgyűrűi. Ehhez lakkal, maximum színes lazúrral kell kezelni a fát. A fotón gyönyörű, élénk színekkel van lefestve ez a fali dekoráció. Láthatóan nagyon dekoratív a képen, de itt csak önmagában nézzük. Fontos tehát, hogy mielőtt belevágsz, színét egyeztesd a térben található színekkel, hangulatokkal.

Tányérok a falon

A lehető legegyszerűbb fehér tányérokkal dekorálni egy fehér falat. De nem ám úgy, mint nagymamáink: kalocsai mintás fali tányérok ferde vonalban... :-) A bemutatott képek egyikét bárki otthon is megvalósíthatja: 100 db fehér tányér egyik felét arany színre festheted, majd a vonal mentén koncentrikus körökbe rakhatod őket.

A kékfestős tájkép inkább már a különleges tehetségek művészetét valósítja meg. Annyit mi is látunk, hogy először a tányérokat halmozták random módon a falra, majd ráfestették a tájképet. Ha nagyon megihletett a módszer, próbáld ki először papírtányérokkal.

Lebegő buborékok a fal előtt

Légies, futurisztikus látványelemek következnek. A bemutatott buborékok anyaguk és rögzítésük miatt nem kisgyerekek közelébe valók, ezt muszáj már az elején megjegyeznünk. Az üveg gömböcskék karikákra állítva impozánsan csillogó hatáselemek. A kerámia félgömbök és buborékok szintén sérülékeny, mindent a szemnek, semmit a kéznek dekorációk. Emellet utánozhatatlanul gyönyörűek. Szerinted is?

Fa installációk

A kreatív műszaki rajzhoz hasonlítható faléc installációk iskolapéldáit hoztuk el galériánkba. A sok, számtalan méretben variált egyenes faléc roppant kreatív összeállítást tesz lehetővé. Az installáció mérete tetszőleges nagyságig bővíthető, mivel ha jobban szemügyre veszed, a marokkó játékhoz hasonlít. Minden esetben tökéletesen egyedi és művészi dekorációról beszélünk.

A fali 3D-s dekor lehetőségek bemutatását folytatjuk későbbi cikkeinkben, mivel ez a trend sosem lesz teljesen kimeríthető. Reméljük, tetszenek a térbeli fali dekorációk, és kíváncsi vagy a folytatásra.