Almás dekorációk - inspiráció hétvégére

Szép, napos hétvégénk ígérkezik, és ennek örömére épp aktuális, szívmelengető, almás dekorációs ötletekkel szeretnénk inspirálni hűséges olvasóinkat, akik most is követik a Designlakást. Köszönjük! Íme néhány őszi romlandó és mű alma dekor meglepetés receptekkel.

Ehető alma mécses

  • Vágd le az alma tetejét, és készíts mécses méretű bemélyedést egy karalábé vájóval.
  • Ötlet: Nagyon kedves és ficsi desszertté teheted, ha mindenki elé teszel egyet tányérban, és adsz mellé egy kis csokiöntetet, kést és desszertvillát, na meg persze egy csészealjat a mécses számára. Csokiöntet recept: 1 rész kakaópor + 1 rész kristálycukor + 1 rész víz. Az egészet felfőzöd. Ilyen egyszerű.

Alma alakú porcelánok

  • Ha ráakadsz a képeken látható alma alakú tároló edényekre, biztosan nem tudsz ellenállni a gusztusos, színes, és csillogó porcelánoknak.
  • Persze nemcsak cukorkát, hanem bármilyen apró szemű finomságot, például pattogtatni való kukoricát is tarthatsz benne. A kukorica is az ősz termése. Hogyan pattogtasd ki? Egy vékony aljú teflon lábasra és fedőjére van szükséged, illetve olajra és sóra. Dobj egy marék kukoricát a lábas aljára, és önts rá 2 evőkanálnyi olajat, meg egy nagy csipet sót. Most fedővel együtt tedd a tűzre, nagy lángra. Egy konyharuhával lefogva gyakran, a végén állandóan forgasd a tűzön az edényt, amíg a pattogás el nem hallgat. Jó étvágyat!

Koszorú almákból

  • Lehet bőven bonyolítani a koszorúkészítést almából, de ajtódísznek egy könnyebb, egyszerűbb változat is megfelel. Akkor lesz csodaszép, ha megválogatod az almák színét. Egyszínű zöld, vagy mélypiros almát ajánlunk. A legegyszerűbb, ha egy drótra fűzöd az almákat, és kört hajlítasz a füzérből. Díszítsd babérlevéllel, masnikkal...
  • Pár nap múlva sajnos, (vagy inkább szerencsére? :-)) almás pitét kell sütnöd belőle... Micsoda pech! :-) Egy sima kelt tészta tetejét pakold meg hámozott alma hajócskákkal, és hintsd meg bőven kristálycukorral és fahéjjal a tetejét. Így tedd a sütőbe takarékon. A cukor finoman rákaramellizálódik az almára... hmmmm

Coutry almás függöny

  • Az alma realisztikus, azaz nem stilizált motívuma vidékies és vintage stílusú terekben igazán hiteles. Íme pár konyhai dekor függöny ebben a stílusban.
  • Úgy gondolhatod, nem időszerű egész évben az almás függönyt fent hagyni. Hogy meg ne und, és mindig friss legyen a látványa, használd ősszel és tavasszal.

Szerettük volna hazánk legkedveltebb gyümölcsének sokoldalúságát megmutatni az elmúlt néhány percben. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk az alma dekorációs motívumként való használatához!