Amatőr festőművész vagy? Itt egy vagány technika

Ha szeretsz festeni, valószínűleg meg is vannak az eszközeid a most következő vagány technika kipróbálásához: festővászon, széles ecset, akril festékek...

Így fesd meg a 4 részes absztrakt festményt

John Beckley festőművész és tréner lépésről-lépésre tanítja meg az elkészítését. Az előzőekben felsorolt kellékeket csupán egy festőszalaggal és egy festő spatulával kell kiegészítened. Fesd meg először ezt az „alapművet” a most bemutatott lépések szerint, s ezalatt megismered a technikát. A következő képeket már a magad elképzelése szerint is pingálhatod. Ha tehát szeretsz festeni, bátran fogj neki, csak sikerülhet. Kezdjük!

 1. Két nagyobb, hosszúkás festővásznat ragassz össze a festőszalag kerettel.
 2. Világoskék és fehér tubusos akril festéket spriccelj középre, és a lapos ecsettel pamacsold szét a középső területen.
 3. A szélekre sötétlila festéket permetezz, és kenegesd körül a kék terület szélén úgy, hogy mosd el a határokat.
 4. Egy száraz, még szélesebb ecsettel tompítsd, finomítsd tovább az eddigi munkádat.
 5. Ha már akvarellesen, puhán foltos a festmény, tavirózsa-szerű alakban permetezd meg a vásznat közép lila, világos lila és fehér festékkel, amiket már ne kenj szét.
 6. Ha ezzel megvagy, leszedheted a festőszalagot, még a száradás előtt.
 7. Két hosszúkás, fekete alapszínre festett vásznat szintén keretezz be a festőszalaggal, és tedd egymás mellé az alkotáshoz. Ellentétes irányban fogsz velük dolgozni.
 8. Kevés fehér festéket oszlass szét festő spatulával: az egyik vásznon tetejétől az alja, a másik vásznon az aljától a teteje felé.
 9. Most következik a világoskék: a vásznak közepétől a fehér felé.
 10. Majd a sötétlila a túlvégektől a középső terület felé.
 11. Végül függőleges irányban csepegtess a vásznakra a fehér tubusból, ezt már hagyd úgy.
 12. A festőszalagot ezután eltávolíthatod.
 13. Újra vedd elő a világos vásznakat, és készíts belső keretet a galériában látható módon, festőszalaggal.
 14. A vékony, 1,5 cm-es keretet spatula segítségével „kenegesd meg” a fehértől a sötétliláig pár árnyalattal körös-körül. Távolítsd el a festőszalagot.
 15. Helyezd egymás mellé a négy festményt a galériában látható módon. Most bátran, nagy lendülettel húzz csíkokat a fehér tubusból az egész kompozíción átívelően. Ne spórolj a firka motívumokkal se :-)

Kipróbáltad: Milyen lett a végeredmény? Ha gondolod, küldd el nekünk facebook üzenetben. Izgalmas alkotást kívánunk.

Kapcsolódó hírek