Az április a szamócáé: epres lakberendezési kellékek

A lakberendezésben régóta kedveltek az eper / szamóca mintájú kiegészítők. Most ezek közül válogattunk ki párat, hogy elcsábítsuk a szemeidet az epres szépségek számára.

Epres hűtőmágnesek kavicsokból

Kézügyesség kell hozzá, hogy a lapos, tojásdad folyami kavicsokat szépen sikerüljön eperré festened. Először eperpirosra kell festeni az egész kavicsot, majd zölddel és fehérrel a levél mintáját fesd rá, végül tűhegyes ecsettel jöhetnek a magok. Végül ragasztópisztollyal a hátukra kell ragasztani egy-egy darab gumimágnest, és már készen is van az epres hűtőmágnes arzenál.

Kötött teáskanna melegítő

A bájos kanna melegítőhöz nyilván tudni kell kötni. A lusta kötésű eper ruhának norvég mintás módszerrel köthetsz magocskákat. A munkához előbb ki kell számolnod az arányokat a rendelkezésedre álló teáskanna, fonal és kötőtű mérete alapján.

Emeletes epres bögre szett

Egy különleges dupla emeletes epres bögre + teáskanna duóra találtunk. A felső tartály a kanna, az alsó edény pedig a bögre. Nagyon kreatív kis lakberendezési kiegészítő, vagy ajándék. A Swiss Colony webshopjában kapható Strawberry Tea Service for One néven 23 dollárért. Mivel ez nem a reklám helye, így nem linkelhetjük be, de a felsorolt információk alapján megtalálhatod. ;-)

Szamóca párna

Egy puha eper piros – rózsaszín párna igazi lányoknak való ajándék lakberendezési tárgy. Megunhatatlan, és minden nap bőven kihasználható. Szintén vásárolni érdemes, ha nem erősséged a plüssfigura varrás. :-)

Epres textíliák

Millió-féle szamóca mintájú textíliát találtunk, ezért nehéz volt két olyat választani, amit különlegessége miatt érdemes megmutatni. Szerintünk említésre méltó a képen látható asztalterítő, de nem pusztán önmaga miatt, hanem a kreatív asztali dekoráció miatt, amiből sokat tanulhatsz: az apró eper piros rózsafejek íves levelű zölddel körítve a terítő mintáját, azaz a szamócát utánozzák. Nagyon hangulatos.

Az epres akasztós filc lakberendezési kellék formájának köszönhetően találóan ollótartóként funkcionál. A háztartás összes ollóját biztonságosan, és praktikusan elnyeli. Az ollóknak csak a nyelét tudjuk megfogni, és a sapka miatt ki sem eshetnek a tokból.

Az eper motívumot a lakberendezés már eddig is sokféleképpen dolgozta fel, és valószínűleg ez a jövőben is tovább fog folytatódni. :-)