Beépített bútorok kicsi gyerekszobákba

Ha kicsi a gyerekszoba, akkor a beépített bútorkombináció jelenti a leginkább helytakarékos megoldást. Plafonig érően érdemes tervezni, és akkor elfér az ágy, a szekrény, az íróasztal, és ha ügyesek vagytok, még egy játéktartó polc is, egy falon...

A gipszkarton csodákra képes

Bravúros építészeti megoldásokat lehet az egyszerű gipszkartonnal megvalósítani. Szép példákat láthatsz a cikk galériájában falba süllyesztett ágyfülkékre, polcokra. Ha tényleg kicsi a gyerekszoba, akkor érdemes ezeket a tereket is beépíteni, rejtett szekrényajtókat kialakítani, hogy ne vesszen kárba az ágyfülke körüli tér.

Mi lehet fent, és mi maradjon lent?

Ha a mennyezetig gondolkodsz, akkor a gyerekek számára ergonomikus, kényelmesen kezelhető gyerekbútor megoldást kell kiötölnöd. Alul maradjon tehát az íróasztal, és az a szekrény, tároló polc, amiben a leggyakrabban használatos dolgokat tartja a gyerkőc. Vagyis kéznél kell, hogy legyen az alapvető ruházata, az iskolai/óvodai felszerelése, illetve a kedvenc játékai.

Az ellentétes évszakbeli ruházat, a ritkán használt játékok mehetnek a felső szekrénybe, így csak évente kétszer kell cserélni a ruhás szekrények tartalmát. Az ágyikót építhetitek az íróasztal fölé, így nem foglal helyet a gyerekszoba alapterületéből, és a gyerekek egyébként is élvezik a magasságot.

Már csak a feljutást kell megoldani, ami lehet lépcső, vagy létra, akár csúszdával kombinálva is a gyors lefelé közlekedésért, és az esős időben történő játszótér helyetti mókázásért.

Kire bízzam?

Ha ismersz minket, akkor tudod, hogy a legvégsőkig bátorítunk és segítünk Téged, hogy vágj bele a DIY munkákba, de ez most nem az az eset.

Mindent egybevetve, elég komplex feladat egy kombinált, beépített gyerekbútor-fal statikailag és ergonómiailag helyes megtervezése, és nem sétagalopp a kivitelezése sem. Ezért érdemes profi, jó referenciákkal rendelkező bútorasztalosra bízni ezt a munkát.

Az elképzelésen persze neked kell törnöd a fejed, és rajzolgatni, méregetni, de még az is lehet, hogy egy jó szakember a legjobb ötleteidet is felülmúlja. Kérj tanácsot bátran az ergonomikus használat és az optimális helykihasználás tekintetében.