Cuki mini növények – örömforrások a lakásban

Kicsi, kompakt, élő kompozíciókat mutatunk ma Nektek, amik örömöt fakasztanak a hétköznapok során. A kis űrtartalmú kaspók önmagukban is tüneményesek, hát még mini növénykékkel töltve :-) Lássunk néhány cuki variációt:

Méhsejt talpacskák

A hatszög motívum mostanság igen kedvelt a lakberendezésben. Nem véletlenül. A természetből eredő alakzat geometrikus jellege ráadásul praktikus is, mivel mind a hat oldalnn kompatibilis a társaival. :-)

A kis hatszög fa talpacskákra állított egyforma, fehér gömb kaspók különleges kompozíciót alkotnak mondjuk az étkezőasztalon. Esetükben a kevesebb több. Arra gondolunk, hogy a lehető legegyszerűbb színeket, formákat válaszd. A fehér például mindenhez megy, és átláthatóságot hordoz. A gömb pedig minden nézőpontból egyforma. Letisztult, ízléses dekorációt komponálhatsz belőlük.

Emeletes mini növény kaspók

A talpacskákat icipici állványokra cserélve már-már bonsai kertet imitálhatsz az étkezőasztalon, vagy a tálaló szekrényen. Tulajdonképpen mű növényeket is alkalmazhatsz, azokkal semmi gondod nem lesz. Mehetsz mellettük nyaralni, még európai körútra is, ugyanolyanok lesznek, mint mikor otthagytad őket. Azonban élő növényekkel az igazi. Pozsgások, kaktuszok a legalkalmasabbak mini kaspóban való nevelésre. Az aloe verát például kifejezetten ajánljuk.

DIY mintázatok

A fehér porcelán kaspók esetében adja magát a felület, hogy „fess már le” :-) Most ne az ecsettel való pacsmagolás tortúrájára gondolj. A kis fehér, mázas kaspóhoz elég, ha vásárolsz egy fekete, szürke, sötét zöld, vagy tintakék porcelán festő filctollat. Egyszerű, ismétlődő mintákat rajzolj, amikben nincs túl nagy rizikó, azaz nehéz elrontani.

Ha ennél több ambíciód is van a növénykék kaspóit illetően, akkor fordíts egyet a szemléleten: válassz „klónozott”, teljesen egyforma példányokat, de színes, különböző kaspókban. A kaspók formája lehet azonos, hogy így is megmaradjon az egység, de kiélheted a kreativitásodat a festésben. Na, mit szólsz a lehetőséghez?

Mini betonkaspók

Ha látsz ilyeneket valamelyik áruházban, rögtön csapj le egy kisebb készletre, ha teheted, mert egyelőre ritkaság számba mennek itthon. Nagyon dekoratív és modern a beton dekoráció beltérben is. Geometrikus formák natúr, szürke színben. Nem is várhatunk vagányabb fizimiskát egy minimál-tech stílusú lakberendezési kelléktől.

A mini növény kompozíciók kis helyen, cukin mutatnak, kár lenne üresen hagyni a helyüket, ha elképzelted most őket valahová a lakásodban.